Kirikupäevalised aitasid remondifondi kasvatada

Copy
Järva-Peetri kirik
Järva-Peetri kirik Foto: Dmitri Kotjuh

Nädalavahetusel olnud Järva valla kirikute päevad tõid tavapärasemast suurema külastajate huvi vallas asuvate pühakodade vastu. Ka Järva-Peetri kirikus oli laupäeval rahvast hulgaliselt ja need, kes kirikus avatud kohvikust midagi meelepärast ostsid, annetasid ühtlasi ka kiriku uste remondifondi.

Järva-Peetri kiriku uksed on väga halvas seisus, kiriku peaust kasutatakse võimalikult harva juba viimased paarkümmend aastat. Põhjuseks on nii katkised uksed kui ka katkised kiviportaalid. Uksed on kannatada saanud ilmastikuolude tõttu, aga ka ajahammas on oma töö teinud, seetõttu näiteks peaust põhimõtteliselt enam kasutada ei saagi ja kirikusse tuleb siseneda põhja­küljel asuva niinimetatud eeskojaukse kaudu.

Tänavu mais võeti pühakoja põhjapoolsel sissekäigul uks eest ja toimetati Pärnu-Jaagupisse OÜ Puidupoisid töökotta, kus asjatundjatest meistrid selle kallal tegutsevad. Kuniks ennistatud uks Järva-Peetrisse tagasi jõuab, on kiriku põhjakülje eeskojal ees ajutine uks, mille EELK Järva-Peetri Püha Peetruse koguduse diakon Jaanus Tammiste selle tarbeks ise valmistas.

Tagasi üles