Järvamaa orienteeruja tegi MMil supersoorituse

Järva Teataja
Copy
Foto: Sixten Sild

Tänavuse aasta orienteerumise maailmameistrivõistlused toimusid Šveitsis Flims Laaxis, kus ligi paarituhande meetri kõrgustel mägistel nõlvadel selgusid maailma parimad orienteerujad. Eesti koondises pääsesid MMil jooksma ka Järvamaa orienteerumisklubi naisorienteerujad Evely Kaasiku ja Sigrid Ruul.

Maailmameistrivõistluste programmis oli lühi- ja tavaraja võistlus ning teatejooks. Võistluse avaalaks oli lühiraja kvalifikatsioonijooksud. Iga riik sai välja panna kolm sportlast, kes jagunesid kolme erinevasse eeljooksu. Kokku oli startimas 105 naist ja igast eeljooksust pääses finaali 15 kiireimat. Eesti naistest jõudis seekord finaali vaid Evely Kaasiku, kes tegi väga kindla jooksu ja oli oma eeljooksus teine. Sigrid Ruul lõpetas oma eeljooksus 21. kohaga ja finaaljooksu ei pääsenud. Eesti meestest suutsid finaali pääseda Timo ja Lauri Sild.

Lühiraja naiste finaaljooksu 4,8 km ja 19 KP-ga rajal tegi mullune EM-hõbe Evely Kaasiku tehniliselt väga hea orienteerumissoorituse ja tõestas taas oma kuulumist maailma naisorienteerujate tippu. Kahjuks pidi ta raja teises pooles võitlema ootamatu kõhupistega, mis tingis olulise tempolanguse. Kõigele vaatamata saavutas Evely Kaasiku väga kõrge 10. koha, mis on tema senise karjääri parim koht MM-il. Evelyt ennast seekordne kümnes koht ei rahuldanud ja tema hinnang saavutatule oli, et „kümnes koht on küll tore, aga samas ei paku see rahulolu, sest top 6 oli seekord igati jõukohane“. Lühiraja maailmameistriks krooniti rootslanna Tove Alexandersson. Meestest tuli maailmameistriks šveitslane Matthias Kyburz. Lauri Sild saavutas 20. ja Timo Sild 24. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles