Piimandusmuuseum muutus roheliseks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eesti piimandusmuuseumi juhataja Anneli Siimussaar ütlust mööda püüdleb muuseum töötubade ja ürituste korraldamisel keskkonnasäästlikkuse poole, kasutades nii palju kui võimalik korduvkasutatavaid nõusid.
Eesti piimandusmuuseumi juhataja Anneli Siimussaar ütlust mööda püüdleb muuseum töötubade ja ürituste korraldamisel keskkonnasäästlikkuse poole, kasutades nii palju kui võimalik korduvkasutatavaid nõusid. Foto: Eesti Piimandusmuuseum/facebook

Rohelise värvi edaspidine esiletõstmine Imaveres tegutsevas Eesti piimandusmuuseumis ei tähenda maja välist värvimuutust, vaid hoopis muuseumi siseelus tehtavat rohepööret, mis rõhutab keskkonnasäästlikumat majandamist.

Piimandusmuuseumi juhatuse liige Anneli Siimussaar ütles, et rohelise muuseumi ideest kuuldes tunnetasid nad kohe, et on õigel teel ning vastavad oma tegevuse ja olemusega suures osas rohelise muuseumi standarditele. «Tundus, et ega me peagi eriti palju rohkem tegema. Pigem tehtu kaardistama ja valdkonnad läbi mõtlema,» lausus ta.

Samas tundus ettevõtmine Siimussaare hinnangul kasulik. Kokku saab hoida nii vee, prügi, elektri kui kütte pealt. «Samuti on rohelise muuseumi eesmärk vähendada oluliselt digiprügi,» selgitas ta. «Üks esimesi samme, mida tegime, oli pakendite ja prügi sortimine. Sealt edasi otsustasime, et meie majas ei jooda pudelivett, vaid pakume head vett, mis tuleb kraanist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles