Tõuksifirma õpetab paidelasi sõitma ja parkima

Copy
Paide gümnaasiumi õpilase Henri Härma meelest loob Hoog Mobility tema kodulinlastele uue võimaluse, et liikuda mugavalt ja kiiresti ühest linna otsast teise.
Paide gümnaasiumi õpilase Henri Härma meelest loob Hoog Mobility tema kodulinlastele uue võimaluse, et liikuda mugavalt ja kiiresti ühest linna otsast teise. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel reedel võis Paide linnaruumis esimest korda näha kollaseid kaherattalisi. Need Hoog Mobility tõukerattad on olnud Paides ligi nädala, seega võib teha juba mõningaid järeldusi.

Hoog Mobility kommunikatsioonispetsialisti Sam Schmidti sõnul on esimesed päevad möödunud hästi ja neid on soojalt vastu võetud. Praegu pöörab ettevõte tähelepanu sõidu- ja parkimiskultuurile. «Paidelastele on tõukerattad täiesti uued, võib-olla noored oskavad neid kasutada, aga parkimiskultuur on tähtis. Tihti on esimene kuu konarlik, praegu käib tagasisidestamine ja nõustamine,» selgitas ta.

Schmidt sõnas, et nii tehisintellekt kui ka operaatorid vaatavad iga tõukeratta parkimisest tehtud pildi üle ja annavad sõitjatele tagasisidet, kas ratas on korrektselt pargitud. «Kui kõik on hästi, siis saab sõidu lõpetada, aga päeva peale tuleb meil, kas parkimine oli korrektne või mitte. Üldpildis on linnade sõidu- ja parkimiskultuur hea,» lausus­ ta.

Tagasi üles