Rallisõitjad koonduvad Lõuna-Eestisse

Järva Teataja
Copy
Rally Estonia hoolduspark ERMis.
Rally Estonia hoolduspark ERMis. Foto: Karl Kirs

WRC Rally Estoniale registreerus 53 võistluspaari 24 riigist. Rallilt leiab ka järvalasi, seda nii WRC kui koduste meistrivõistluste arvestuses.

Neljandat aastat järjest Eestis sõidetava MM-ralli stardirivi avavad 2022. aasta maailmameistrid Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen, kellel Eesti teedel kaitsta kahe viimase aasta võidud. Toyota Gazoo Racing meeskonna eest on veel starti tulemas tänavuse Horvaatia MM-ralli võitjad Elfyn Evans/Scott Martin ja nende meeskonnakaaslased Takamoto Katsuta/Aaron Johnston.

Hyundai Motorsport meeskond saabub Eestisse samuti kolme Rally1 võistlusautoga, milles istumas Sardiinia MM-ralli 2023 võitjad Thierry Neuville/Martyn Wydaeghe, soomlased Esapekka Lappi/Janne Ferm ja Hyundai i20 N Rally1 autoga debüüdi tegevad Teemu Suninen/Mikko Markkula.

Kodupubliku ootused on loomulikult eelkõige seotud Ott Tänaku ja Martin Järveojaga, kes üheksa-aastase pausi järel on Rally Estonial taas stardis Fordiga. Tänavused Rootsi MM-ralli võitjad saavad avapäeval rajale kolmandana. Teise M-Sport meeskonna poolt ettevalmistatud Ford Puma Rally1 autoga võistlevad Eesti teedel Pierre-Louis Loubet/Nicolas Gilsoul.

Esiveoliste Rally4 autodega on kodusel MM-rallil end proovile panemas neli Eesti võistluspaari, teiste seas ka Karl-Markus Sei/Martin Leotoots (Peugeot 208 Rally4) ja FIA Rally Star finalistid Romet Jürgenson/Siim Oja (Ford Fiesta Rally4). Olgu öeldud, et Leotoots, Jürgenson ja Oja on Paide taustaga.

Tänavune Rally Estonia on hooaja neljandaks etapiks Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistlustel osalejatele. Sealgi on järvalasi, näiteks klassis EMV6 stardib rallil oma BMW M3ga taaskord Türi vallast pärit Argo Kuutok koos kaardilugeja Vallo Pleesiga. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles