Olavi Allase jooksis Soomes 1500 meetri Eesti hooaja tipptulemuse

Järva Teataja
Copy
Olavi Allase.
Olavi Allase. Foto: Jüri Looring

Türilt pärit Olavi Allase parandas kolmapäeva õhtul Soomes Lappeenrantas rahvusvahelisel võistlusel Motonet GP 1500 meetri jooksus isiklikku rekordit täpselt kolme sekundi võrra ja tõusis sellega Eesti tänavuse hooaja edetabeli liidriks.

Allase läbis distantsi ajaga 3.44,87, mis andis talle tugevas konkurentsis 13. koha. Allase varasem tippmark oli 2. juulil Pärnus joostud 3.47,87.

"Pääsedes viimasena kõige tugevamasse ehk A-jooksu, õnnestus mul see võimalus ära kasutada 100 protsenti ning võtta ideaalsetest tingimustest maksimum välja. Sain kiirelt stardist minema, võtsin mugava siseraja positsiooni sisse ja hoidsin hea rütmiga rongile sappa," kirjeldas Allase edukat jooksu.

3.45 piiri alistamine on olnud Olavi Allase eesmärk juba ammu. "Ega ma seda sellest jooksust ei uskunud. See aeg oli minu ja mitme minu hea jooksusõbra kadunud treener Endel Pärna isiklik rekord, mille alistamine on läbi aegade olnud selles grupis teemaks," lisas Allase. "Nüüd võib öelda, et olen oma isiklikud eesmärgid 1500 meetri jooksus realiseerinud, sest ligi 10 aastat töö kõrvalt harjutades on see ilmselt maksimum," arvas jooksumees. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles