Mustikasaak tuleb seekord ääretult kehv

Eva Klaas
, reporter
Copy
Ervita marjakasvatuse omanikud Jegor Mitrofanski ja Helen Soodla on pildil eelmisel aastal äsja korjatud mustikatega.
Ervita marjakasvatuse omanikud Jegor Mitrofanski ja Helen Soodla on pildil eelmisel aastal äsja korjatud mustikatega. Foto: Teele Üprus

Ervita marjakasvatus on kultuurmustikate poolest populaarne nii järvalaste kui ka kaugema kandi rahva hulgas. Marjakasvatuses korjatakse mustikaid ka tellimise peale, kuid eriti meeldib inimestel ise marju noppida ja see on ka odavaim võimalus. Tänavu on mustikasaak vilets ja ka tavapärasest hilisem.

Ervita marjakasvatuse üks omanikest, Jegor Mitrofanski, ütles, et praegu on keeruline öelda, kuivõrd ise korjamise võimalust tänavu pakkuda on ja kindlasti ei juhtu see enne augustit. «Anname sellest meie Facebooki lehel teada. Lootust on, et mingil määral marju ikka saab, kuid kindlasti tuleb korje eelmisest aastast hilisem ja lühem,» lausus ta.

Mitrofanski lisas, et kui möödunud aastal pakkus ta hooajal korjevõimalust iga päev, siis tänavu on korjepäevi kavas teha nädalalõputi. «Eelmisel sügisel tegime hooldeniidet, seega on tänavu marja kandvat mustikat nagunii vähem. Kahjuks tegid ülejäänud istanduses liiga öökülmad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles