Justiitsministeerium otsib vanglast vabanejatele tugiisikuid

Järva Teataja
Copy
Trellid.
Trellid. Foto: Tairo Lutter

Justiitsministeerium korraldab riigihanke vanglast vabanejatele tugiisikuteenuse pakkujate leidmiseks. Teenust tellitakse kuni 31.12.2024 üle-eestiliselt 200 vanglast vabanejale.

Tugiisikute ülesanne on aidata vanglast vabanenud inimestel naasta ühiskonda ja tööturule ning vähendada uute õigusrikkumiste toimepanemist. Selleks on oluline säilitada vanglas viibija perekondlikud ja muud sotsiaalsed suhted, toetada neid tööturuteenustele jõudmisel ja tööotsingutel ning suunata vajalike teenusteni.

 

Teenuse saamise peamine sihtgrupp on tähtaegselt vanglast vabanejad, sest nende retsidiivsus on võrreldes teiste vabanejatega kõrgem. Lisaks on võimalik pakkuda tugiisikuteenust ka ennetähtaegselt vabanejatele, kelle puhul võib tugiisiku olemasolu olla ühiskonda naasmisel toeks.

 

„Andes kinnipeetavale võimaluse järk-järgult vabadusega kohaneda ja saada seejuures kõrvalist tuge, vähendab see ka uuringute järgi retsidiivsust ja suurendab omakorda ühiskonna turvalisust,“ räägib kriminaalpoliitika osakonna projektijuht Stanislav Solodov projekti olulisusest.

 

Selleks, et kogukonda naasmine oleks läbimõeldud, planeeritud ja vabanejat toetav algab koostöö tugiisikuga kuni kuus kuud enne vabanemist. Peale vabanemist jätkatakse koostööd kogukonnas.

 

Pakkumuse esitamise tähtaeg on 14. august 2023 kell 10.00.

Pakkumuse koostamisel on abiks ka materjalid jätkutoe veebilehel. Hange on leitav riigihangete registrist.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles