SmartLynx kutsub eestlasi osa võtma prestiižsest lennujuhtide koolitusest

Järva Teataja
Copy
Foto: Shutterstock

Ülemaailmne tšarter- ja kaubavedudega tegelev lennufirma SmartLynx Airlines käivitab sellel sügisel koostöös prestiižse lennundustarkvara ja -teenuste ettevõtte Jeppeseniga lennujuhtide koolitusprogrammi, millest ootab osa võtma ka Eesti inimesi. Kuuenädalane treening toimub nii Riias kui ka USA-s Denveris.

Baltikumis ja Põhjamaades ainulaadsele koolitusele pääseb 12 osalejat, kes läbivad kuuenädalase teoreetilise ja praktilise FOM-2 programmi, mille käigus õpitakse meteoroloogiat, lendude planeerimist, navigatsiooni, lennukite omadusi ja muid lennujuhi tööks vajalikke teadmisi. Kogenud lennujuhtide poolt läbi viidud esmase koolituse järel läbivad õpilased Jeppesen Academy instruktorite hindamise, mille tulemuste alusel on võimalik kvalifitseeruda edasijõudnute FOM-2B koolitusele Ameerika Ühendriikides Denveris.

"Koolitusest osa võtmise eeldus on hea inglise keele oskus, kuid varasem kokkupuude lennundusega ei ole vajalik. FOM-2 kursusel osalejad peavad olema vähemalt 21-aastased, FOM-2B jätkukursuse jaoks 23-aastased," selgitas SmartLynxi tegevjuht Deniss Zilkins. "Kursus on hea võimalus neile, kes soovivad lennunduses karjääri teha või saada lisateadmisi lennundusmaailma erinevate aspektide kohta."

Zilkinsi sõnul tingis uue koolitusprogrammi käivitamise lennujuhtide suurenev vajadus kogu maailmas. Tema sõnul kasvab järgmise viie aasta jooksul nõudlus lennujuhtide järele ligikaudu 10%, mistõttu on vajalik uute lennundusspetsialistide koolitamisega alustada juba täna.

"Lennundusmaastik kasvab, samuti vajadus kvalifitseeritud tööjõu järele. Viimastel aastatel on lennunduses puudu olnud nii pilootidest, inseneridest kui ka muust personalist," selgitas Zilkins. "See on meie esimene taoline koolituskursus, kuid loodetavasti oluline verstapost SmartLynxi eesmärgile kasvada aja jooksul juhtivaks lennufirmaks, mis investeerib lennundushariduse edendamisse ning sektori stabiilsuse suurendamisse."

Lennujuhtide koolitus algab 2023. aasta oktoobris ja kestab kuni 2023. aasta detsembrini. Lisaks teoreetilistele ja praktilistele teadmistele saavad kursusel osalejad kontaktid lennundustööstuse spetsialistidega, mis annab võimaluse teha edaspidi karjääri kogu maailmas.

Lisaks uuele lennujuhtide koolituskursusele pakub SmartLynx ka muid haridusprogramme, nagu salongipersonali instruktori koolitusprogramm, Airbusi Cross Crew kvalifikatsioonikoolitus, pilootide tüübipädevuse koolitus ja palju muud.

1992. aastal asutatud SmartLynx Airlines on ülemaailmselt tunnustatud kauba- ja tellimuslendude pakkuja ning partner globaalsetele lennufirmadele oma Airbus A320, A321, A321F, A330 ja Boeing 737 MAX 8 lennukipargiga. SmartLynx kuulub Avia Solutions Groupi perekonda, mis on maailma suurim ACMI (Aircraft, Crew, Maintenance ja Insurance) teenuste pakkuja.

Jeppesen on ülemaailmne navigatsiooniteabe, lennuplaneerimis- ja lennundustarkvara lahenduste pakkuja. Elrey Borge Jeppeseni 1934. aastal asutatud ettevõte pakub digitaalseid navigatsioonisüsteeme, lennuhaldustööriistu ja koolituslahendusi pilootidele ja lennufirmadele kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles