Eksjuht näitas sportlikku osavust

Järva Teataja
Copy
Arto Saar
Arto Saar Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal toimus Kihnus Eesti omavalitsusjuhtide 28. suvine mitmevõistlus.

Ainulaadse juhtide kahepäevase võistluse üldvõitjaks tuli endine Järva vallavanem Arto Saar ja naistest Kihnu vallavolikogu esimees Veera Leas. Praegustest tegevjuhtidest parimaks osutus ja teisekoha punktid kogus Setomaa vallavanem Raul Kudre, kelle valdusse läks aastaks mitmevõistluse rändkarikas ning kolmas koht kuulus Nõo vallavolikogu esimehele Jaanus Järveojale. Naistest hõivas Veera järgi teise koha Antsla vallavolikogu esimees Merike Prätz ning kolmanda koha Rõuge vallavanem Britt Vahter.

Omavalitsusjuhtide mitmevõistlus koosnes kümnest alast, mis jagati ära kahele päevale. Arvestust peeti neljas võistlusklassis – mehed tegevjuhid ja eksjuhid, sama ka naistele. Mõned võistlusalad on nn. „juhtide traditsioonilised“ nagu kuulijänn, mälumäng, noolevise, samas alati on midagi uut ja ootamatut. Kihnus oli kavas veel rattakross, korvpalli täpsusvisked, labürintorienteerumine, vibulaskmine, aerusurf, kombineeritud võistlus ja tuletõrjevõistluses.

Võistlusel oli osalemas 33 omavalitsusjuhti kümnest maakonnast. Naisjuhtide osakaal mitmevõistlusel järjest kasvab ning Kihnus oli osalemas lausa 12 krapsakat naisomavalitusjuhti, kusjuures Järvamaaga seotud inimestest oli Kandela Õun eksjuhtidest esimene (naist üldarvestuses neljas) ja Anneli Siimussaar teine (kuues).

Maakondade arvestuses kogus enim punkte Võrumaa, Pärnumaa ja Tartumaa ees.

Järgmine mitmevõistlus toimub 2024. aasta veebruaris-märtsis Kiili vallas ning suvine mitmevõistlus juulis Mulgi vallas. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles