Järvamaa kinnisvaraturg kukub taas

Järva Teataja
Copy
Möödasõitjatele on tähendab Järvamaa silti suvaliste metsade vahel. Siinolijatele on aga oluline, et möödasõitjaid oleks vähem, koostöö naabritega parem ning piirkonna elujõulisusest huvitujaid rohkem.
Möödasõitjatele on tähendab Järvamaa silti suvaliste metsade vahel. Siinolijatele on aga oluline, et möödasõitjaid oleks vähem, koostöö naabritega parem ning piirkonna elujõulisusest huvitujaid rohkem. Foto: Dmitri Kotjuh

Maa-ameti andmetel toimus 2023. aasta II kvartalis kinnisvaraturul 11 126 ostu-müügitehingut koguväärtusega 1,25 miljardit eurot. Tehingute arv ja koguväärtus küll vähenes 2022. aasta II kvartaliga võrdluses, kuid esimese kvartaliga võrreldes püsivad mõlemad kõrgemal.

Korteriomanditega tehti II kvartalis 6567 ostu-müügitehingut, sealhulgas eluruumidega 5892. Võrdluses aastataguse perioodiga on eluruumidega toimunud tehingute arv vähenenud viiendiku võrra, kuid eelnenud kvartalist püsib tehingute arv 25 protsendi võrra kõrgemal. Sealhulgas on uute korteritega tehtud tehingute arv aastaga vähenenud 14 protsenti ning samal ajal on järelturu aktiivsus vähenenud viiendiku võrra. Iga viies korteritehing tehti uue korteriga ning pooled esmamüükidest toimusid Tallinnas.

Enim tehinguid tehakse korteriomanditega, mis moodustavad kõikide ostu-müügitehingute koguarvust 53 protsenti. Hoonestamata maadega tehti 24 protsenti ja hoonestatud maadega 17 protsenti tehingutest. Koguväärtusest moodustavad tehingud korteritega 58 protsenti, hoonestamata maadega 14 protsenti ja hoonestatud maadega 24 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles