Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Hiljuti sulges uksed Albu Toiduait, mis oli argipäeviti mõned tunnid avatud kõigile huvilistele. Seal pakuti võimalust soodsalt lõunat süüa, samuti sai Toiduaita reserveerida ning lahti oli see ka siis, kui ümbruskonnas toimus mõni suurem üritus. Albu Toiduaidas tegutsenud kohaliku ettevõtte Tanksemäe Saffer olulisim tegevus oli aga õpilaste ja lasteaialaste toitlustamine. Albu kooli ligi 90 õpilast käisid seni söömas üle õue kunagise Albu valla renoveeritud Toiduaidas. Seal valmistatud söögi said ka Albu ja Ahula lasteaed, Ahula sotsiaalkeskus ning Ahula pansionaat. Toiduait suletakse avalikkusele seetõttu, et lõppes Järva valla ja Tanksemäe Saffer OÜ leping Albu põhikooli toitlustamiseks ning vald on otsustanud laste toidlustamise ümber korraldada.

* Töötukassa teeb kaks korda aastas tööturu-uuringut ja koostab tööjõuvajaduse baromeetri. Uuringus selgitatakse välja, millistel ametialadel on töötajate üle- või puudujääk ning milliste ametite puhul valitseb turul tasakaal. Järvamaal on vajadusest mõnevõrra rohkem andmesisestajaid, kuid puudus on paljude elualade esindajatest, kõige raskem on leida audiolooge ja logopeede ning hooldajaid hoolekande- ja tervishoiuasutustesse.

* Kuigi tavaliselt Türi vallavolikogu juulis istungeid ei pea, tulid vallavolinikud siiski möödunud nädalal kokku, et otsustada lisaraha eraldamine kavandatust kallimaks mineva Käru keskväljaku uuenduseks. «Türi vallavolikogu otsustas 18. juulil, et Käru aleviku Leaderi meetmest rahastuse saanud projekt «Pätipargist prillikiviks» saab selle elluviimiseks küsitud vajaliku lisaraha,» kinnitas Türi vallavalitsuse avalike suhete juht Silvi Lukjanov. Kui täpne olla, kinnitas volikogu lisaeelarve, millega vajalik raha eraldatakse. Projekti eesmärk on Käru aleviku keskosa kujundamine atraktiivseks, nüüdisaegseks ja turvaliseks multifunktsionaalseks alaks, mis on kaunis visiitkaart külalistele, kes käivad Käru muuseumis, kirikus, kõrtsis, kalmistul, hooldekodus või kauplustes.

* Oma jalgpallurikarjääris esimesi samme tegev talendikas 19-aastane Paide poiss Matrix Einer treenib kolmandat aastat Tallinnas Paide linnameeskonna esindusmeeskonnaga. Paljudele võib tunduda sportlase elu lust ja lillepidu, kuid tegelikult kõik nii ilus pole. Einer tõdes, et jalgpallis on edu võti fookus ning keskendumine, kuid head tasakaalu on väga raske leida. Haridus on ju oluline, aga kuidas omandada kõrgharidust aeganõudva treeninggraafiku kõrvalt?

* Eelmise aasta mais pandi Reopalu kalmistu peavärava ümber ohutuslindid ja piirdeaia moodul, mis tähendas, et selle värava kaudu kalmistule enam ei pääsenud. Veidi hiljem algasid värava juures demonteerimistööd ning sellelt eemaldati katus ja võeti lahti kividest laotud väravapostid. Enam kui aastaks jäigi seis muutumatuks ja kalmistul käijad hakkasid juba harjumagi sellega, et uhket katusega väravat enam pole.

* Premiumi liiga 21. voorus kohtusid pühapäeval Saaremaal Paide linnameeskond ja FC Kuressaare. Saarlased ei valmistanud paidekatele probleeme ning kohalik jalgpalli esindusklubi sõitis koju kolme punktiga. Väsimusastmest lähtuvalt oleks eelis pidanud langema kodumeeskonnale, sest paidekad mängisid alles neljapäeval euromängu fäärlastega. Seega oli neil taastumiseks vaid kaks täispikka päeva. Sellegipoolest nii ei läinud, sest külalised olid ka mängu lõpus väledamad. See on suur kompliment klubi fitnessosakonnale ja treeneritele, kes oskavad sobival hetkel vahetusi teha ning õige suunitlusega treeninguid kavadada. Lühidalt – taastumine on tasemel.

Märksõnad

Tagasi üles