3 põhjust, miks tasub nutiseadmeid omavahel ühendada

Järva Teataja
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oleme harjunud kasutama erinevaid nutiseadmeid, aga tihti kasutame neid eraldi, omavahel ühendamata. See, mis võimalusi annab nutiseadmete omavaheline ühildamine, ei paista mõnikord esmapilgul silma. Tehnoloogiaekspert jagab nippe, kuidas nutiseadmete omavahelise ühendamise kaudu igapäevaseid väljakutseid nutikamalt lahendada.

„Nutiseadmete omavaheline ühilduvus on tehnoloogilise ökosüsteemi oluline osa, mis iga aastaga üha paraneb. Kui räägime nutikodudest, siis näeme aina rohkem nutitelefoniga juhitavaid külmikuid, tolmuimejaid ja valgustussüsteeme. Samas on erinevad nutiseadmed omavahel hõlpsasti ühendatavad, mis võimaldab kasutada erinevaid lisafunktsioone. Tihti ei kasuta inimesed aga oma seadmete täielikku potentsiaali ära. Näiteks näeme, et nutikella kasutaja küll ühendab selle oma telefoniga, aga ei lae alla vajalikku rakendust, mis pakub veel hulgaliselt lisafunktsioone,” räägib tehnoloogiaekspert ja Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina ja jagab 3 näidet, kuidas saame erinevaid nutiseadmeid ühendada ja kasutada.

Teise seadme abil juhtmevaba laadimine

Vaatamata sellele, et nutiseadmete akud peavad tänapäeval pärast laadimist üsna kaua vastu, tuleb ikka ette olukordi, kus aku saab ootamatult tühjaks. Õnneks võib sellistel juhtudel appi tulla mõni teine ​​olemasolev nutiseade.

„Me kõik oleme olnud olukordades, kus nutiseade tühjeneb, kuid alati ei meenu mugav lahendus – juhtmeta pöördlaadimine. See tähendab, et saame laadida üht seadet teise seadme abil. Oluline on veenduda, et seade, mida soovime laadida, on Qi toega. Samuti on oluline teada, et juhtmeta pöördlaadimine toimib ainult siis, kui mõlemad seadmed on sisse lülitatud. Pöördlaadimise seadistamiseks tuleb minna nutitelefoni seadetesse ja lülitada sisse pöördlaadimine juhtmevabalt. Seejärel on võimalik laadida nutitelefoni abil teist telefoni, nutikella või kõrvaklappe,” räägib Mishina.

Telefoni sisu toomine suuremale ekraanile

„Isegi kui meil on kaks seadet, mis omavahel täielikult ühilduvad, siis tihti näeme, et inimesed ei proovi kõiki võimalusi. Näiteks on arvuteid, mis telefoniga ühendadaes kuvavad kogu nutitelefoni ekraani otse arvuti töölauale. Tänu sellisele võimalusele saab töötada samaaegselt nii nutitelefoni kui ka arvutiga – faile on võimalik koheselt ühest seadmest teise kanda või saab mitmest seadmest korraga infot otsida,“ selgitab Mishina välja ning toob näiteks Huawei MateBook D16 sülearvuti, mis on täielikult ühilduv nutitelefonidega.

Täpsem ja põhjalikum info

„Juhtmevabade kõrvaklappide sidumine nutitelefoniga on vältimatu, sest selleks, et muusikat kuulata, on vaja ligi pääseda telefonis olevatele rakendustele. Samas unustatakse sageli nutikella ühendamine telefoniga, mis omakorda võib tähendada väärtusliku lisainfo kaotsiminekut. Nimelt osade nutikellade ja sobivate telefonirakenduste abil saab kaht seadet ühendades veelgi täpsemat infot oma une või sportliku tegevuse tulemuste kohta,” täpsustab Mishina üht kasutegurit nutikella ja telefoni ühendamise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles