Emmeliine kolis Antsu juurde

Copy
Kadi ja Ahti Truus koos pisitütar Ellaga ootavad homme ennelõunal külastajaid Emmeliine kohviku tutvustuspäevale. Hea kohv ja küpsetised on garanteeritud!
Kadi ja Ahti Truus koos pisitütar Ellaga ootavad homme ennelõunal külastajaid Emmeliine kohviku tutvustuspäevale. Hea kohv ja küpsetised on garanteeritud! Foto: Kristo Kivisoo

Homme kell 11 avab Paides uksed väike ühepäevakohvik, kus pakutakse kohvi, kooke ja kohvikurahva sõnul ka veidi toekamat kehakinnitust. See ei jää aga esimeseks ega viimaseks korraks, kui Väike-Aia tänaval asuvas majas head ja paremat nautida saab, sest hiljemalt sügisel hakkab Emmeliine kohvik seal avatud olema juba mitmel päeval nädalas.

Kui nimi Emmeliine toob paljudele meelde Sargvere mõisas asunud Emmeliine toidutoa, siis nad ei eksi – samad tegijad on end nüüd sisse seadmas Paidesse. Majja, mida paljud seostavad aastakümneid tagasi seal asunud Kaval-Antsu pubiga ja viimati tegutsenud Pisi kohvitoaga. Et legendaarne maja on uute rentnike ootel, sellest jõudis kuuldus Emmeliine kohviku perenaise Kadi Truusi kõrvu tänavu kevadel. Veidi kulus aega asjaajamisele, juunis sai rendileping osapoolte allkirjad alla ning juulikuust alates on Truuside pere hoones tasapisi toimetanud.

Ruumide õdusaks kohvikuks sisustamine on kulgenud tasa ja targu, mõndagi on juba tehtud, ent paljutki tuleb veel sättida. Sargvere toidutoast uutesse ruumidesse midagi suurt üle ei tule, sest enamik toidutoa sisustusest müüdi soovijatele soodsa hinnaga maha. Küll on Sargvere-ajast jäänud aga hulgaliselt nõusid, mis nüüd saavad kastidest välja pakitud ning uutes ruumides kasutusele võetud. Mööbliga on veidi keerulisemad lood, aga külastajad ei pea kindlasti muretsema, et nad homme Emmeliine kohvikus püstijalu kohvi ja kooki nautima peavad. «Eks ma toon kodust kõik lauad ja toolid ära,» naerab Truus.

Tagasi üles