Kabalas toimub 57. laulu – ja tantsupidu

Järva Teataja
Copy
Kabala 56. laulu- ja tantsupidu.
Kabala 56. laulu- ja tantsupidu. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Sel laupäeval Kabalas toimuv laulu- ja tantsupidu toob kokku kõik, kel Kabala hinges ja seda juba 57. korda. Pidu algab rongkäiguga, kontserdil esinevad sõbrad lähemalt ja kaugemalt ning pidu kestab kella 01.00ni, lubavad korraldajad.

Kabala rahvamaja hing, laulu- ja tantsupeo üks korraldajatest Andra Einmaa sõnas, et juuli viimasel laupäeval teavad kõik Kabalaga lähemalt või kaugemalt seotud inimesed, et tuleb Kabalasse peole tulla.

„See lihtsalt on nii, sest küla pika ajalooga traditsioon lihtsalt kohustab selleks," sõnas ta.

Kabala laulu- ja tantsupeo kava, mis seekord kannab pealkirja „Perel pesa südames" seadis kokku Ave Avamere.

„Kontsert-etendus jutustab lihtsatest pereväärtustest, hoolimisest ja sellest, et meie lähedased jäävad meie südametesse alati! Sisu toovad publikuni näitleja Merilin Kirbits, Bibi Loore Pilipenko ning Rait Pilipenko," tõi ta välja.

Kontserdil saab kuulda nii laulu, pillimängu kui näha ka tantse ja mitte ainult meie maakonna kollektiividelt, vaid ka naaberküladest ja linnadest- Võhmast, Viljandist, Pilistverest, Kuimetsast jne.

„Sel korral on ka publikul võimalus soovi korral kontserdil kaasa lüüa!," märkis Avamere.

Küsimusele, mis sel korral teisiti, vastas Einmaa, et külas on Eesti Piimandusmuuseum, kelle juhendamisel saab valmistada võid ning proovida lüpsta lehma. „Samuti toimub kohaliku käsitöö laat ja töötoad. Lapsed leiavad tegevust batuutidel, saavad nautida ponisõitu ning maiustada jäätisega," sõnas ta.

Soovijatel on võimalus 2€ piletiga külastada Kabala mõisa, kus kell 16 ning 21:15 toimuvad ekskursioonid.

Kindlasti palusid korraldajad märkida, et tantsuks tuleb mängima väga hea tantsupunt Cantare, kes teevad kohe päris häid lugusid ja kohal on ka rahva tungival nõudmisel Kabala rahvale tuntud DJ Silver-Taavi Kaljula Türilt. Pidu kestab kella üheni öösel.

Soovijatel on võimalus tulla Kabalasse peole ning tagasi koju sõita Türi Vabatahtliku Tuletõrje Ühingu bussiga ning seda täiesti tasuta.

Buss väljub kell 15 Türi Kultuurimaja parklast peatustega: Särevere- Taikse- Raukla- Oisu- Retla- Kabala ja toob kell 22.00 koju.

Täpsem info telefonil 5300 3987 või kirjuta aadressil kabala.rahvamaja@tyri.ee .

Loe lisa ka siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles