Väike maaasula muutub tundmatuseni

Järva Teataja
Copy
Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

22. juulil löödi Käru keskuses lõpuks kopp maasse ja saag puusse keskväljaku ehitamisel. Paar aastat tagasi algatatud ja PRIA kaasrahastusel valmiv projekt kannab nime „Pätipargist prillikiviks".

Tööde alguse venimise tekitas asjaolu, et kunagised rahanumbrid projekti teostamiseks ei pidanud enam paika. „Esialgu oli kavandatud projekti kogumaksumuseks umbes 130 000 eurot. Uutest hinnapakkumistest aga selgus, et tööde maksumus on kallinenud ja kogumaksumus tuleks kusagil 180 000 euro kanti. Sellest valla omaosalus oleks 80 000 eurot ja ligi 100 000 eurot tuleks PRIA kaasrahastusena," selgitas Türi vallavalitsuse finantsjuht Tiina-Mae Kuusik.

Kuusik lisas et 18. juulil kokku kutsutud volikogu võttis vastu valla lisaeelarve ja ühtaegu tagas sellega Käru keskväljaku projekti omaosaluse rahastuse.

Tööd läksid projekti eestvedaja, Türi halduse juhi Elari Hiisi sõnul käima kohe peale eelarve kinnitamist ehk siis algust tehti juba 22. juulil.

„Ettevõtmise eesmärgiks on muuta Käru keskosa, kaupluse ja bussipeatuse ümbrus nii kohalikele, kui ka külalistele võrreldes senise haljasalaga tunduvalt pilkupüüdvamaks ja kaasaegsemaks," sõnas Hiis.

„Praegune haljasala kaetakse osalisel murukiviga. Pinnast tõstetakse, paigaldatakse istepingid, prügikastid ja valgustus. Tulevad paviljonid kauplejatele ja tekib koht pakiautomaadi ja elektriauto laadimise tarvis. Väljaku keskmesse jääb aga kena kuusepuu mille eesmärgiks on kärulasi jõulude ajal tulede säras rõõmustada," tegi Hiis ülevaate.

Esimeste päevade jooksul tehti Hiisi sõnul ära osa vajalikke pinnasetöid, eemaldati mõned puud ja juuriti välja vanad kännud. „Pinnasetööde käigus avastasime et osa alast on kaetud munakivisillutisega. Seda võis oletada aga mitte sellises mahus. Nimelt asus kunagi tänase bussiootepaviljoni asukohas kauplusehoone mis hävis tulekahjus. Ilmselt kuulus kividega sillutatud ala samuti kauplusehoone juurde," rääkis Hiis.

Kui töödega tehti algust 22. juulil, siis lõpetatud peaksid nad olema 18. augustiks. „See tähendab seda, et saaksime uue keskväljaku avamise korraldada koos 20. augustil toimuva traditsioonilise Käru järvepäevaga," lisas Hiis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles