Kaunid kodud püüavad presidendilt tunnustust

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Foto: Peter Luuk/Paide linn

Juuni lõpul vaatas kuueliikmeline komisjon üle Järvamaa kauneima kodu konkursile esitatud kodusid ja muid rajatisi. Nähtu põhjal põhjal tegid nad valiku, keda esitada Eesti kodukaunistamise ühenduse (EKKÜ) konkursi nominentideks.

Konkursile "Eesti kaunis kodu" esitati Järvamaalt 13 objekti ning kategooriaid oli kokku neli. Uus kategooria oli kaunis elurikas kodu, selles kategoorias hinnati kauneid aedu ja parke, mis paistavad silma elurikkusega ehk on sellised, kus lisaks taimedele on jäetud ruumi ka liblikatele, konnadele, siilidele ja muule sellisele.

"Kuus kandidaati esitati kauni kodu kategoorias, kaks kauni elurikka kodu kategoorias, kaks parima tööstusmaastiku ning kolm parima tervisespordirajatise kategoorias. Komisjon otsustas kahe kandidaadi kategooriat muuta, kuna leiti, et esialgselt esitatud kategooriakriteeriumite alla kandidaat ei kuulu," selgitas komisjonoi liige, Paide linnaarhitekt Peter Luuk. Järva maakonnast esitati tema sõnul üleriikliku konkursi Eesti kaunis kodu 2023 raames presidendi tänukirjaga tunnustamiseks kolm kandidaati kaheksa kandidaadi seast (Eesti Kaunis kodu ja Kaunis elurikas kodu). "Valik ei olnud kerge, kuna kõikidel kandidaatidel olid aiad väga kaunid ja kõrge elurikkusega. Iga pere oli lähenenud aedade kujundamisele omade nüanssidega, muutes kolme parima valimist keerulisemaks," avaldas Luuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles