Pildid: Järva valla eakad pidasid kokkutulekut

Copy

Reedel pidasid Järva valla eakad tänavust kokkutulekut, mis toimus Peetris ning kandis nimetust "Eakas liigub uhkelt". 

Kokkutulekul osales pea 180 inimese, mis on igaastaseks traditsiooniks saanud ettevõtmiste rekord. 

Järva valla koduleht vahendab, et kõigepealt sai sõna seekordse ürituse peakoraldaja Aili Vaasli, kes soovis kõigile eakatele vahvat tegutsemist ka vanuse kasvades. Tervitussõnad ütlesid ka Järva vallavanem Toomas Tammik ja abivallavanem Tiina Oraste, kelle sõnutsi on hea tõdeda, et eakad on aktiivsed ning sel korral on kokkutulekule tulnud rekordarv inimesi.

Seejärel toimusid sportlikud murumängud, kus omavahel mõõtu võtsid erinevad piirkonnad. 

Peale spordimänge astus lavale Reet Linna, kes enda energilisusega pani ka kõik tantsima ja laulma.  Laulude vahepeal esines Järva-Jaani kultuurimaja emade ja beebide tantsurühm. 

Pärastlõunal jaguneti gruppidesse, et vaadata veidi Peetris ringi ja teha mõni huvipakkuv tegevus. Näiteks tutvustas Jaanus Tammiste Järva-Peetri kirikut ja piirkonda, Getter Klaas viis ekskursioonile Kareda Valla Majja, lilleseadete ja -kaunistuste oskusi aitas lihvida Merlyn Sirelbu, tervislikust toitumisest rääkis Peetri kooli vilistlane Margus Silbaum ning kõige populaarsemaks ostus eakate kodu Villa Alfredi külastus. „Hetkel on inimesi veidi alla kolmekümne," sõnas eakate kodu juhataja Kristi Reinberg ja lisas, et kõikidele klientidele püütakse luua hubane ja kodune keskkond. Margus Silbaum aga pani eakatele südamele, et kõik algab järjepidevusest ning selleks ei ole palju vaja, et püsida füüsiliselt aktiivne ning ka terve. „Kõike tuleb teha mõistusega," sõnas ta.

Päeva lõpetas ühistantsimine Peetri kooli vilistlase Ülo Saaremõtsaga. Kokkutuleku teatepulk anti Koigi piirkonna eakatele, kellel lasub vastutus ja õnn järgmisel aastal sündmust korraldada.

Pikemalt saab eakate kokkutuleku kohta lugeda siit. 

Märksõnad

Tagasi üles