Nädalavahetusel stardib Eesti ühel raskeimal matkal üle 170 võistleja

Järva Teataja
Copy
Erna matk.
Erna matk. Foto: Erkki Pung

Saabuval nädalavahetusel ehk 4.-6. augustil toimub juba 24. korda Eesti Skautide Ühingu korraldatav ERNA Matk. 

Tegemist on Eesti ühe raskeima matkaga, mis toimub kolmes raskusastmes, andes võimaluse vastavalt 16, 24 või 36 tunni jooksul panna ennast ja oma meeskonda proovile kuni mitmekümnekilomeetrisel matkarajal ja põnevates tegevuspunktides. Tegu on suurima skautide poolt korraldatud üritusega, mis on suunatud avalikkusele. Matkarajad saavad alguse ja lõppevad sel korral Kautla Memoriaali juures. Matka põnevamaks muutmiseks on rajal koostöös Eesti Kaitseliiduga ka tinglik vastane ehk vastutegevus.

ERNA Matka korraldajaks on Eesti Skautide Ühing, mis on enam kui tuhande liikmega noorteorganisatsioon ja seekordse ERNA matka korraldamisse on kaasatud ligi 70 vabatahtlikku skaudijuhti, vanemskauti ja skaudisõpra ning matkarajal ootavad võistlejaid kokku 16 mehitatud tegevuspunkti. „Kõige põnevamateks tegevuspunktideks on sel aastal näiteks esmaabi ja keemiapääste situatsioonülesannete lahendamine, matka jaoks spetsiaalselt rajatud kõrg- ja madalseiklusrada, airsofti strateegiamäng ning põgenemistuba ja seda kõike ikka ERNA-võtmes ehk väikeste krutskitega,“ sõnas skautide ERNA Matka peakorraldaja Katri Kaibiainen.

Matka nimele ainest andnud Erna grupp oli Talvesõjast osavõtnutest moodustatud luureüksus, mis tegi 1941. aasta suvel dessandi punaväe tagalasse Salmistus. Hiljem liitus Erna luuregrupp muu lahingutegevusega Eestis.

ERNA Matk 2023 korraldamist toetavad: Haridus- ja Teadusministeerium, MATKaSPORT, MySnack, Tactical Foodpack, Nissan, Kaitseliidu Harju malev, Sviiter OÜ, Quality Print, Advokaadibüroo TRINITI, 360 Kraadi, Sisekaitseakadeemia, KVARK teadusteater, Woodspaintball.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles