Ganvix püüab publikurekordit

Järva Teataja
Copy
Türi Ganvix (sinises).
Türi Ganvix (sinises). Foto: Anne Põder

Kui Paide linnameeskond III kohtus esmaspäeva õhtul Eesti jalgpalli väikesed karikavõistluste veerandfinaalis Tallinna FC Flora U19ga, siis Türi Ganvixil ootab sama vooru kohtumine ees kolmapäeva õhtul kl 19 Türi linnastaadionil Vastaseks on Saue JK ning plaan on püstitada publikurekord.

Türi Ganvixi eestvedaja Vitali Gansen ütles, et kolmapäevasel mänguõhtul saab olema vaatamist ning ka kaasalöömist. Jalgpallisõpru oodatakse staadionile juba tund enne mängu algust ning soov on teha Türi kodumängude publikurekord ehk saada kokku 100+ inimest. „Meie senine pealtvaatajate rekord on 80 inimest,” avaldas ta. „Nüüdseks on selgunud, et mänguõhtuks lubab vihmast ilma ja loodan, et kui rekordit ei saa kokku väljaku ääres, siis vähemalt interneti teel vaatab meie mängu rekordarv inimest. Kohtumisest teeb nimelt otseülekande Eesti Jalgpalli Liit. See peaks kolmapäeval olema ka ainus koduse jalgpallimängu otseülekanne.”

Vastast, Saue JKd, pidas Vitali Gansen päris kõvaks pähkliks. „Nad mängivad meist liiga võrra üleval, II liigas ning meeskonna ridadesse kuulub päris palju häid mängumehi,” põhjendas ta. „Siiski loodan, et sel õhtul on jalgpallijumal meie poolt ja võit jääb koju. Juba praegu oleme oma edenemisega väikestel karikavõistlustel teinud oma senise rekordi.”

Esmakordselt plaanitavat pereüritust juhib Arto Saar. Lastele oma lustimise nurk, mida veab Türi noortekeskus. Samuti ei puudu mänguõhtult ka jäätisemasin, suhkruvatt ja toitlustus. Kõigile uudistamiseks oma oma soomustransportööri BTR-80 lubanud kohale tuua ka Kaitseliidu Järva malev. 

Jalgpallipublikut ootab poolajal ka õnneloos, kus uued omanikud leiavad näiteks Ganvixi mängijate allkirjadega jalgpall, vihmavari, ports kinkekaarte, raamat ja spordikott.

Märtsis väikestel karikasarjas alustanud 72 meeskonnast on võistlustulle jäänud veel seitse võistkonda. Kindla koha poolfinaalis on kindlustanud Tartu Team Helm, kes alistas viigilise normaalaja ja eduka penaltiseeria järel veerandfinaalis Tallinna FC Zeniti. Helmi vastane selgub 2. augustil toimuvas 1/4-finaalis, kus lähevad vastamisi Rakvere JK Tarvas ja Tallinna FC Zapoos. Teise poolfinaalpaari moodustavad 31. juulil toimuva Paide Linnameeskond III ja Tallinna FC Flora U19 veerandfinaali võitja ning 2. augustil peetava Türi Ganvix JK ja Saue JK vahelise kohtumise võitja.

Vitali Gansen lootis, et võidavad nii nemad kui Paide ning poolfinaalis ootab ees naaberlinnade omavaheline duell.

Poolfinaalide täpsed toimumisajad teatab jalgpalliliit esimesel võimalusel. Väikeste karikavõistluste võitja selgub 2. septembril toimuvas finaalkohtumises.

Väikestel karikavõistlustel saavad osaleda meeskonnad, kes on 2023. aasta meistrivõistlustel üles antud teise liigasse, madalamatesse liigadesse või rahvaliigasse. (JT)

Väikesed karikavõistlused

1/4 finaal: 31. juunil kl 19.30 Paide linnastaadionil Paide linnameeskond III-Tallinna FC Flora U19, 2. augustil kl 19 Türi linnastaadionil Türi Ganvix JK-Saue JK (publikurekord).

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles