Automaksu hirmus võib vanatehnika kollektsioonist saada vanaraud

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Järva-Jaani vanatehnika varajupaiga hing Tuve Kärner arvab, et automaksu eelnõule tuleks lisada erisused uunikumide kohta, sest mitmel pool välismaal selline süsteem toimib.
Järva-Jaani vanatehnika varajupaiga hing Tuve Kärner arvab, et automaksu eelnõule tuleks lisada erisused uunikumide kohta, sest mitmel pool välismaal selline süsteem toimib. Foto: Dmitri Kotjuh

Kuigi automaksu kehtestamise üle arutati juba eelmisel sajandil, on nüüd taas päevakorda kerkinud teema autoomanikes palju pahameelt tekitanud. Riigis on registreeritud mootorsõidukeid miljoni ringis ja maks tooks lisakulutuse suurele osale elanikest.

Maksustatavate hulgas on ka need sõiduvahendid, mis tänavatel aasta ringi ei liigu. Mootorrattad ilmuvad liiklusesse koos kevadise ilmaga ja kaovad sügise saabudes, samuti ei kasutata iga päev erilisi uunikume või katuseta lõbusõidumasinaid. Eriti raskeks läheks olukord aga neil masinahuvilistel, kel on suurem sõidukikollektsioon.

Järvamaal asub muuseum, kus eksponaatideks erilised sõidukid. Mõnda eksponaati võib vahel ka tänavaliikluses kohata, sest nendega külastatakse üritusi või osaletakse näitustel, kuid enamasti seisavad nad Järva-Jaanis muuseumi territooriumil. Vanatehnika varjupaiga omanik Tuve Kärner peaks maksu jõustumise korral igal aastal suuri summasid välja käima hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles