Eesti harrastusvõimlejad astuvad Gymnaestrada maailmalavale

Järva Teataja
Copy
Foto: VK Janika Võru

Sel nädalal võõrustab Holland harrastusvõimlemise suurimat rahvusvahelist üritust – World Gymnaestrada´t. Amsterdami koguneb ligi 18 000 osalejat 60 erinevast maailmapaigast. World Gymnaestrada toimub üle iga 4 aasta ja see on suurim harrastusvõimlemise üritus maailmas. Festivali eesmärk on pakkuda liikumisrõõmu ja emotsiooni ning seda kõike hoolimata soost, vanusest, religioonist, oskustest või füüsilisest võimekusest.

Eesti on sel korral esindatud 26 võimlejaga, kes esindavad LP Võimlemisklubi (LP Gymnastics Club) ja VK Janika Võru. LP Võimlemisklubi võimlejad osalevad Gymnaestradal kuuendat korda ning hoiavad oma võimlemistraditsioone elus juba ülikooliajast. Võru rühm osaleb suurimal võimlemisfestivalil esmakordselt ning koos Tallinna rühmaga, kellega kohtuti hiljutisel laulu- ja tantsupeol, esitatakse laval ühiskava.

Eesti delegatsiooni juhi Heili Parrase sõnul on Eesti esindatus sellise mastaabiga harrastusvõimlemise festivalil väga oluline. „Esinemiste kõrval on väga tähtsal kohal koosolemise ja maailma võimlemispere liikmeks olemise nautimine ning tutvuste loomine. Saavutuspordi kõrval on Võimlemisliidu lähituleviku eesmärk aktiivselt arendada ja tugevdada rahvusvahelist koostööd ka harrastusvõimlemises“, kommenteeris Parras.

Gymnaestrada programm kulmineerub 4. augustil suurejoonelise FIG Gala kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles