Rattaorienteerujatel olid võistluste rohked nädalad

Järva Teataja
Copy
Raiko Alliksaar rattaorienteerumise rajal.
Raiko Alliksaar rattaorienteerumise rajal. Foto: Timo Palo

Rattaorienteerujatel olid viimased nädalad väga võistlusrohked. Järjestiku toimusid Balti- ja Eesti meistrivõistlused ning kokku võisteldi viiel erineval medalialal. Medalitele heitlemas olid ka Järvamaa orienteerumisklubi JOKA orienteerujad ja tegid seda edukalt.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu ütles, et Balti meistrivõistlused toimusid seekord Leedus Klaipedas, kus selgusid Baltimaade parimad rattaorienteerujad nii eliitklassis, kui ka noorte ja veteranide arvestuses. “Avapäeva võistlus lühirajal toimus Nida poolsaare liivastel radadel, kus teevalikutel tuli arvestada lisaks optimaalsele teepikkusele ka selle võimalikku liivasust ja sõidetavust,” kirjeldas ta.

Noormeeste M17 vanuseklassis sai selle ülesandega väga edukalt hakkama JOKA noormees Raiko Alliksaar, kes saavutas 14 km ja 18 kontrollpunktiga rajal võidu ajaga 54.34. “Teisel meie noormehel Kerto Kaasikul jäi võistlushoos ühe kontrollpunkti läbimise märge fikseerimata ja seega tulemust kirja ei saanud,” sõnas Poopuu. “Neidude W17 klassis ootasime edukat esitust eelmise aasta võitjalt Anett Liisa Partsilt. Paraku seekord tuli rajal sisse suur eksimus, sest ühest kontrollpunktist väljumisel keeras ta kaardi 180 kraadi valesti ette ja see tõi kaasa suure orienteerumisvea ning tulemuseks jäi kaheksas koht. Meesjuunioride klassis lõpetas Maarius Kotsulim samuti kaheksandana.”

Sprindi rajal heastas Anett Liisa Parts oma eelmise päeva eksimuse ja saavutas 7 km ja 15 kontrollpunktiga rajal kindla ligi neljaminutilise võidu. Eelmise päeva ebaõnne suutis heastada ka Kerto Kaasiku, kes võitis sprindis hõbemedali. Raiko Alliksaar oli seekord neljas ja ühtlasi oli parim ka kahe päeva tulemuste summas. Meesjuunioride seas suutis Maarius Kotsulim sõita end esikuuikusse.

Meesveteranid M35 klassis oli mõlemal päeval kindlalt parim ja tuli kahekordseks Balti meistriks Priit Poopuu.

Nädal hiljem võisteldi Eesti meistritiitlitele Võrus ja selle lähiümbruses. Kahe päeva jooksul selgusid parimad kolmel võitlusalal.

Noormeeste M17 vanuseklassis õnnestus Järvamaa noortel kogu auhinnalaud koju tuua, mis on Paul Poopuu sõnul klubi ajaloos esmakordne. “Sealjuures omavaheline konkurents oli väga äge ja igal distantsil oli erinev võitja,” lisas ta.

Raiko Alliksaar võitis kulla tavarajal, millele lisas hõbedad sprindis ja lühirajal. Kennet Keerberg oli kiireim lühirajal ja võitis hõbeda tavarajal ning pronksi sprindis. Kerto Kaasiku saagiks oli kuld sprindis ja pronksmedalid lühi- ja tavarajal. “Väike tõrvatilk meepotti siiski jäi, sest ühelgi distantsil ei õnnestunud jagu saada väljaspool Eesti meistrivõistluste arvestust startinud lätlasest Adrians Poreitersist, keda nädal varem Balti meistrivõistlustel edestati.”

Poopuu lisas, et JOKA meesjuuniorid võistlevad selles vanuseklassis esimest aastat ja tubli sõiduga võitis Maarius Kotsulim sprindis pronksmedali ja lisaks saavutas ta tavarajal viienda ning lühirajal kuuenda koha. Henri Prillus heitles seekord esikuuiku kohtade eest ja parima tulemusena saavutas sprindis viienda koha. Ebaõnn tabas meie tüdrukute liidrit Anett Liisa Partsi, kes avaalal lühirajal raskelt kukkus ja pidi võistlused pooleli jätma.

Meeste eliitklassi tavarajal oli stardis Priit Poopuu, kes nõudlikul 25,31 kilomeetrisel ja 24 kontrollpunktiga rajal saavutas neljanda koha ajaga 1:42.44. Medalist jäi lahutama paar minutit.

Priit Poopuu sõnul oli talle hõbemedal seekord saadaval, ent paar ebaõnnestunud teevalikut rikkusid selle võimaluse.

Võidutses Eesti rattaorienteerumise praegune liider ja mitmekordne tiitlivõistluste medalivõitja Lauri Malsroos klubist Saue Tammed ajaga 1:36.20.

Medalita Priit Poopuu siiski ei jäänud, sest avapäeval startis ta eakohases meeste M40 vanuseklassis ja võitis nii lühirajal, kui sprindis kindla eduga kuldmedali. Veteranid M60 vanusklassi tavarajal sõitis esikuuikusse Tenno Alamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles