GALERII Endises Paide restoranis algas uus ajajärk

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Paide restorani kunagine söögi- ja peosaal endise kaubakeskuse kolmandal korrusel on elu sisse saanud ning igapäevast inimeste sagimist jälle täis. Küll ei mõõdeta tantsupõrandal enam tantsusamme ega sööda kaetud laua taga šnitslit, vaid laudu katavad monitorid ning muu kontoritehnika. Alates juuni lõpust on end seal sisse seadnud sihtasutuse Järvamaa kollektiiv. Endiste ruumidega Pärnu tänaval jäeti ametlikult hüvasti esmaspäeval.

Restoraniruumil on avatud kontorina suurepärane potentsiaal. Kuigi kogu siseviimistlus on jätkuvalt selline, nagu see Paide Plaza kui viimase ettevõtmise ajast jäi – roheline vaipkate ning päevinäinud kardinadki akende ees –, on see kontorina hubane, soe ja avar, rääkimata kaunist vaatest keskväljakule ja raekojale. Tänapäevase kontrorimööbliga näeb ruum välja täiesti ajakohane ja isegi maitsekas.

Kuigi maja ootab lähitulevikus ees põhjalik renoveerimine, et valmistada see ette koodikooli ja innovatsioonikeskuse tegevusteks, jäävad mitmed asjad puutumata. Näiteks peaks ka restorani lett alles jääma, kuigi selle funktsioon muutub. Sihtasutus jääb maja kolmandale korrusele siiski ajutiselt, tulevikus läheb restoranikorrus kooli käsutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles