Paide kaubamaja sai uue omaniku

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Aastakümneid kaubamajana tegutsenud hoone ei kuulu sellest nädalast enam maakonna suurimale kaubandusettevõttele.
Aastakümneid kaubamajana tegutsenud hoone ei kuulu sellest nädalast enam maakonna suurimale kaubandusettevõttele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

On juuli viimane päev ja Tõnu Uibopuu vastab Järva Teataja kõnele. Järva tarbijate ühistu juhatuse esimehel on kiire ja ta palub hiljem tagasi helistada, kuid uurib veel kiirelt, mis teemal temalt kommentaari soovitakse. Teemaks on Paide vanale kaubamaja hoonele uue omaniku leidmine. Seda teada saanud, ütleb ta lause, mida küsija oodata ei osanud.

Toimuva mõistmiseks tuleb vaadata ajas tagasi. Järva tarbijate ühistule kuulus Paide keskväljaku ümbruses kolm kauplusehoonet: kaubakeskus aadressil Keskväljak 15, majatarvete kauplus aadressil Pikk tänav 1 ja kaubamaja aadressil Pärnu tänav 2. Kui poed aasta tagasi Maksimarketi hoones liideti, jäid varem inimesi linnasüdamesse meelitanud ruumid tühjaks.

Kaubakeskusesse plaanitakse luua Järvamaa innovatsioonikeskus ja majatarvete kaupluses toimetavad kogukonnakeskus, lillepood ning videostuudio. Kolmanda hoone ostmiseks avaldas aprillis soovi Paide linnavalitsus ja Järva tarbijate ühistuga lepiti kokku tehingu summa: 260 000 eurot. Volikogu kiitis mõtte heaks ning tundus, et linnavalitsuse soov endisesse kaubamajja kolida võibki varsti täituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles