Türilt pärit tippvõrkpallur käis laagrilistega kohtumas

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi vald

Kohtumisel võrkpallialasesse linnalaagrisse kogunenud pea 40 lapsega üle Eesti toonitas Türilt pärit tippvõrkpallur Kert Toobal, et treeneri sõna tuleb kuulata ja treeninguid teha rõõmuga, siis ei jää ka tulemused tulemata.

Võrkpallialase linnalaagri viimasel, kolmandal päeval Türi Põhikooli saalis toimunud kohtumistunnil kuulasid pea 40 last võrkpallur Kert Toobalit huviga, esitati ka mitmeid küsimusi. Nendele vastustest saadi teada, et Türil sündinud ja kasvanud Kert Toobali esimene treener oli nendegi laagris juhendajana tegutsev Villi Vantsi.

“Alustasin Villi juures treenimist kaheksa aastasena ja kõik mis ma oma võrkpallielus teha suutsin ja kaugele jõudsin, see on tänu temale. Treener on oluline, eriti esimene treener. Kuulake ja hinnake neid, nad teiega tühja lora ei aja ja kui pahandavad ka siis õige asja eest,” lausus ta.

Toobal treeningutelt naljalt ei puudunud, selleks pidi ikka väga tõsine pühjus olema. Rohkem oli kordi, kui jäädi peale treeninguid veel saali, sest koos sporti tehes aega veeta oli sedavõrd iseenesest mõistetav. “Talvel meeldis mulle ka suusatada,” märkis ta ja lisas, et teadlikumalt trenni tegema hakates ja proffisportlasena on tavaliselt üks päev nädalas, mis on puhkepäev ja seegi on tihti seotud reisipäevaga. Täiesti tavaline on ka teha kaks trenni päevas. "Trenni tuleb teha rõõmuga ja nautida aga koos, innustada ja toetada üksteist, siis ei jää ka tulemused tulemata," kinnitas ta.

Küsimusele, mitmes riigis ta mänginud on, vastas Toobal, et on mänginud Soomes, Belgias, Poolas, Türgis ja Prantsumaal. “Kokku olen seigelnud ja elanud erinevates struktuurides ja keeleruumides 15 aastat. See on päris pikk aeg, kuid kui mulle antaks teine võimalus, ei muudaks ma sellest mitte midagi,” kinnitas ta.

Peamiselt sidemängija olnud Toobal oli nooremana mitmekülgsem mängumees, ta täitis platsil ka ründaja ja vastuvõtja rolli.

Saavutustena tõi ta välja, et on olnud paaril korral Eesti parim võrkpallur, samuti Eesti meister ja karikavõitja ning rannavõrkpallis juunioride euroopa meistrivõistluste hõbemedali omanik. “Olen pikaegselt üritanud teha oma asja võimalikult hästi ja saanud selle eest ka Eesti presidendilt ordeni, mille üle olen väga uhke,” märkis ta.

Küsimisele kui palju ta võrkpallurina raha on teeninud, vastas Toobal et sadu tuhandeid. Täpsustusena lisas, et praegu välismaa klubides mängivad Eesti parimad võrkpallurid teenivad vähemalt paarsada tuhat eurot aastas. “Naised teenivad rohkemgi, parimad lausa üle miljoni aastas. Need on ilusad numbrid, selle eest saab palju asju osta, tasub treenida,” lausus ta.

Kert Toobal lõpetas tipptasemel võrkpalliga 42 aastaselt. “Kokku mängisin päris palju aastaid ja selle aja jooksul pidasin Eesti koondises 318 mängu, mida on rohkem kui siiani keegi teine. Järgmised on kogunud mange üle 200, kuid küll neist keegi ka minu rekordi kunagi ületab,” uskus ta.

Võrkpallialase linnalaagri korraldaja tegevvõrkpallur Sten Perillus tänas Toobalit noori innustava kohtumistunni eest. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles