Järvamaal viiakse väärtuslikke kuuseriisikaid koju ämbrite kaupa

Eva Klaas
, reporter
Copy
Paides pakkus kolmapäeval Paide turul kukeseeni kaks müügikohta, mõlemas oli nende kilohind 16,5 eurot. Sergei Kustovi müügikohas seentega kaubelnud Jaanika sõnas, et neid metsaande ostetakse palju, kuigi väikeste koguste kaupa.
Paides pakkus kolmapäeval Paide turul kukeseeni kaks müügikohta, mõlemas oli nende kilohind 16,5 eurot. Sergei Kustovi müügikohas seentega kaubelnud Jaanika sõnas, et neid metsaande ostetakse palju, kuigi väikeste koguste kaupa. Foto: Kristo Kivisoo

Kuigi suve esimene pool oli põuane, järgnesid vihmad, mis on pannud seened kasvama. Järvamaal leidub metsi, kust tuuakse kuuseriisikaid välja ämbrite ning korvitäite viisi. Kesk-Eesti kuuseriisikarikastest kohtadest on saanud magnet, kuhu seeneturistid sõidavad kohale ka saja ning rohkemagi kilomeetri kauguselt.

Loodusesõber Maimu Õunapuu sõnas, et tema on käinud viimastel päevadel metsas seenel juba kahel korral. Esimesel korral oli saak kolm suurt ämbritäit kuuseriisikaid. «Teisel korral vähem, poolteist, sest aega polnud rohkem. Seeni oleks veel olnud,» rääkis ta.

Naine elab naabermaakonnas, kuid üsna Järvamaa piiril. «Keegi ei taha oma täpseid seenekohti avaldada, aga niipalju võin öelda, et minu kuuseriisikakohad jäävad Koeru kanti. Tuttavate kaudu tean, et ka näiteks Roosna-Alliku kandist on neid päris arvestatavalt leitud,» rääkis Õunapuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles