Tartus asuvad kümne riigi noored õppeekspeditsioonil andmeid koguma

Järva Teataja
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Täna algab Tartus GLOBE õppeekspeditsioon (GLOBE Estonia Learning Expedition) Haridus- ja Teadusministeeriumi, Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna, Miina Härma Gümnaasiumi ja Tartu linna koostöös.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul annab programmis osalemine meie nutikatele noortele suurepärase võimaluse teha lähemalt tutvust teadusmaailmaga ja anda oma panus teadusuuringute aluseks olevate andmete kogumisse. „Rõõmustav, et Eesti õpilased on läbi aastate silma paistnud nii mõõtmiste hulga kui väga hea kvaliteediga. Meie noorte kogutud andmeid kasutatakse NASAs ja mitmetes kõrgkoolides üle maailma,“ sõnas minister ja avaldas lootust, et nii mõnigi ekspeditsioonis osaleja nakatub uurimispisikuga ja seob oma tuleviku teadusmaailmaga.

GLOBE ekspeditsiooni avaüritus toimub täna Miina Härma Gümnaasiumis ning sõnavõttudega esinevad seal USA Suursaadik Eestis George P. Kent, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas, Tartu abilinnapea Lemmit Kaplinski, Miina Härma Gümnaasiumi direktor Ene Tannberg, GLOBE direktor Tony Murphy ja GLOBE Eesti koordinaator Laura Altin.

7.-10. augustini Tartus toimuval õppeekspeditsioonil osalevad ligi140 õpilast-õpetajat-teadlast kümnest riigist. Nelja päeva vältel õpivad noored andmekogumist ja mõõtmiste teostamist ning uurivad linna looduskeskkonda. Ekspeditsiooni kandvateks märksõnadeks on linna mikrokliima, maakatte ja mikroplasti uuringud ning linnakeskkonna eripärad. Osalejaid juhendavad kogenud GLOBE treenerid ja teadlased Tartu Ülikoolist ning linnade mikrokliima ekspert Dr Kevin Czajkowski Toledo Ülikoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles