Veerandsada keskkonnaprojekti sai heakskiidu

Järva Teataja
Copy
Kakerdaja raba matkarada.
Kakerdaja raba matkarada. Foto: PF

Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) otsustas rahastada riiklikust keskkonnaprogrammist 606 projekti kogusummas üle 11,8 miljoni euro. Toetuse saajate hulgas on nii ettevõtteid, kohalikke omavalitsusi, haridusasutusi, ülikoole kui ka mittetulundusühinguid. Järvamaalt sai heakskiidu 25 keskkonnaprojekti ning raha kulub 40 125 eurot.

KIKi toetuste ja teenuste osakonna juht Tanel Oppi selgitab, et selle aasta esimeses pooles oli riiklikust keskkonnaprogrammist avatud ühe suure taotlusvooru asemel üheksa valdkondlikku. „Igas programmis määrasime Kliimaministeeriumiga riigi jaoks olulised tegevused, millele sel korral toetust andsime. Nii olid fookused paigas ning juhtisime vähese eelarve puhul riigi ootusi ja soovisime vältida taotlejate jaoks asjatut ajakulu. Igal valdkondlikul programmil oli oma eelarve ja ekspertidest koosnev hindamiskomisjon, kes rahastusotsused tegi,“ selgitab Oppi taotlusvoorude tausta. „Veel selle aasta sügisel plaanime teist korda avada taotlusvoorud uute tegevuste toetamiseks metsanduse, kaasrahastamise ja ringmajanduse programmides, esmakordselt avaneb looduskaitse programm. Teistes programmides avaneb taas võimalus toetust taotleda järgmisel aastal.“

Kalanduse programmist toetati mitmete teadusuuringute läbiviimist, harrastuskalapüügi kudealade parendamist, harrastuskalapüüki toetava taristu arendamist ja oluliste kalaliikide asustamist ning järelevalve, koostöö ja teadlikkuse projektide läbiviimist. Toetati lastele kalastuslaagrite ja õppepäevade korraldamist, kalastusvõistluste läbiviimist ja Eesti esindusvõistkondade osalemist rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Lisaks rahastati püügiandmete esitamiseks vajalike seadmete soetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles