Parimad rannavõrkpallurid kogunevad Paidesse

Järva Teataja
Copy
Kiirkasiino rannavolle suvetuur
Kiirkasiino rannavolle suvetuur Foto: Gertrud Alatare/volley.ee

Kiirkasiino rannavolle suvetuuri finaaletapi, Paide Tariston Cupi raames kogunevad selleks nädalavahetuseks Paide tehisjärve liivaväljakutele sarja parimad mängijad.

Finaaletapi kohapealne korraldaja, Paide rannaspordikeskuse üks eestvedaja Veiko Tihemets selgitas, et Paides saabki suvetuur läbi ehk siin selguvad nii Tariston Cupi kui kogu suvesarja võitjad.

Tihemets meenutas, et see peaks olema viies aasta, mil suvetuuri ühte osavõistlust peetakse Paides. Kui varasemalt on võrkpallimängu näinud nii kesklinnas, küll keskväljakul, küll muusika- ja teatrimaja parklas, kui ka tehisjärve ääres, siis sel korral peetakse võistlused ainult rannas. „Nüüd enam võistlusi eri kohtade vahel jagama ei pea, sest saime tänu heade toetajatele valmis veel ühe vajaliku väljaku,” põhjendas ta.

Võistluste täpsem ajakava avaldatakse neljapäeval, aga suures plaanis näeb võistlussüsteem välja selline, et reedel peetakse kvalifikatsiooniturniirid, laupäeval toimuvad alagrupimängud ja veerandfinaalid, pühapäeval poolfinaalid ja medalimängud. Laupäeval ja pühapäeval algab võistluspäev kell 10.

Ajakava järgi peaks naiste finaal olema pühapäeval kl 13 ja meeste finaal tund aega hiljem.

Tihemets avaldas, et Paidesse on tulemas 49 mängupaari. „Naisi on 16 ja nemad pääsevad kõik põhiturniirile. Meespaare on rohkem ja nemad alustavad juba reedel kl 17 põhiturniirile pääsevate paaride väljaselgitamist,” märkis ta. „Tase on ka reedestes mängudes kindlasti tugev, sest kõik soovivad ju edasi pääseda. Näiteks alustab reedesest kvalifikatsioonist Rivo Vesik, endine legendaarne mängumees ja praegune Eesti rannavõrkpallikoondise peatreener.”

Veiko Tihemets lisas, et pinget peaks jaguma ka põhiturniiri mängudesse, sest üles on antud ka kaheksa välispaari. Seda nii meeste kui naiste arvestuses. „See suvi on mängude poolest olnud põnev, sest paljud kohad on ka veel üldarvestuses lahtised,” ütles ta. „Seega võib arvata, et need, kes just välisturniiridel ära ei ole, on ka Paides kohal.”

Laupäeva õhtul kl 20 korraldatakse harrastajatele Paide tehisjärve ääres ka öövollevõistlused. „Tegemist on harrastajatele mõeldud segapaaride rannavolle etapiga. Oodatud on kõik, olenemata nende tasemest,” kutsus ta. „Arvan, et mänge jagub uue päeva varaste hommikutundideni.”

Igal juhul kutsus Tihemets kõiki spordihuvilisi Paide tehisjärve äärde mängudele kaasa elama. „Tegemist on Arvamusfestivali nädalavahetusega ning võibolla oleks vahepeal tore ka pead tuulutada ja tulla vahelduseks rannast läbi,” arutles ta. „Näete head võrkpalli, pakutakse süüa-juua, saab ujuda ja meeleolu loob ka muusika. Usin, et elamuse saavad pealtvaatajadki.”

Olgu öeldud, et mullusel suvetuuri viimasel etapil võidutsesid Liisa-Lotta Jürgenson ja Eva Liisa Kuivonen ning Urmas Piik ja Siim Ennemuist. Nemad teenisid enim punkte ka karikasarja üldarvestuses. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles