Türi vald sai mitu tõstetud ristmikku

Järva Teataja
Copy
Tõstetud ristmik Türil Vilde tänava ristil.
Tõstetud ristmik Türil Vilde tänava ristil. Foto: Teet Reier /Türi Rahvaleht

Liikluse rahustamiseks tõsteti kaks ristmikku Türil ja kaks Oisus ning peagi on algamas ehitustööd Türi linnas Vabaduse tänaval.

Türi Halduse juht Elari Hiis andis teada, et Türi vallas ehitati neli tõstetud ristmikku ja seda sooviga rahustada liiklust kohtades, kus kodanikud kihutajate üle kaebasid.

"Selline lahendus on küll kallim, kui künniste ehitus, kuid avaldab mõju kahel tänavale korraga ning häirib vähem elanikke," märkis ta.

Sellel nädala kolmapäevaga said ühele poole ristmike tõstmise tööd Türi linnas Vilde tänava ristumistel Liiva ja Vambola tänavatega ning Oisu alevikus Pika tänava ristumistel Kuuse ja Kadaka tänavatega.

"Töid teostas Rarex Ehitus OÜ ja tööde maksumus käibemaksuta oli veidi alla 20 000 euro, ilmselt on otstarbekas selliseid ristmikke edaspidi veelgi ehitada," täpsustas ta.

Hiis loodab ka, et peagi algavad ehitustööd ka Türi linnas Vabaduse tänaval.

"Ehitaja on selleks korraldatud hanke teel valitud ja kui leping saab allkirjastatud algavad tööd pihta," märkis ta.

Vabaduse tänav rekonstrueeritakse kogu pikkuses, Tallinna tänavalt kuni raudteejaama parklani ligikaudu 300 meetri ulatuses. Tööde maksumuseks on ligi 470 000 eurot. Ehitustööde lõpptähtaeg on 31.oktoober

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles