Humus Paide Rally registreerumine on täies hoos

Järva Teataja
Copy
Paide Rally 2022 võitjad Gregor Jeets - Timo Taniel
Paide Rally 2022 võitjad Gregor Jeets - Timo Taniel Foto: Pille Russi

Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistlused jätkuvad 25.-26. augustini sõidetava Humus Paide ralliga.

Möödunud aastal autoralli Eesti meistrivõistluste kalendrisse comebacki teinud võistlus tähistab sel aastal 20 aasta juubelit ja on 2023. aasta hooaja viiendaks etapiks enamikule klassidele ning ka Estonian Junior Challenge arvestuses osalejatele. EMV Lada klassi võistlejaid ootab ees hooaja neljas etapp ja EMV9 (veoautod) võistluspaarid on varem punkte jahtinud kahel korral. Võistkondlikus arvestuses (EMV10) on Paide ralli kolmandaks osavõistluseks.

Lisaks koduste meistrivõistluste punktidele jagatakse augusti viimasel nädalavahetusel Kesk-Eesti teedel välja ka Balti mere ja Läti meistrivõistluste punktid.

Tänavusele Paide rallile on end juba kirja pannud 40 võistluspaari ja võistlusele registreerimine lõpeb 16.augustil 21:00. Möödunud aastal said Paide rallile lähte 65 võistluspaari ja võitjana finišeerisid Škoda Fabia Rally2 evo autol sõitnud Gregor Jeets / Timo Taniel.

„Tänavusel Humus Paide Rallyl sõidetakse kokku 10 kiiruskatset ja formaat on sarnane möödunud aastaga, kui avapäeval läbitakse kahel korral linnakatse ning nende kahe vahel üks ülipikk (28,4 km) kruusakatse.

Kui möödunud aastal alustati laupäeva pika kiiruskatse kordusega, siis sel aastal oleme korduvläbimise jätnud rallit lõpetavaks punktikatseks, millele eelnevalt läbitakse kolm korduvkatset. Kokku koguneb kahe võistluspäevaga katsekilomeetreid ligemale 130. Kuigi võistlusformaat on 2022. aastaga sarnane, siis eelmise aasta kogemusest võistlejatel palju abi ei ole, sest lõigud, mis ongi taas kasutusel, läbitakse vastupidises suunas,“ tutvustas Humus Paide Rally direktor Peep Kristal tänavust võistlusformaati.

Loomulikult ootavad Humus Paide Rally korraldajad rajaäärde võistlejatele kaasa elama ka palju rallisõpru. Rallipassid hinnaga 20€ on müügil COOP Järva kauplustes Järvamaal. Rallipasse on võimalik osta ka Paide Rally e-poest, kus müügil ka erinevad fännimeened ja riided. Rallipassi omanik saab mõlemal päeval ligipääsu kõikidele kiiruskatsetele ja pealtvaatajatele mõeldud aladele, kus on nii tribüünid, toitlustus kui ka tualetid. Ralli toimumise päeval on võimalik osta ka üksikute kiiruskatsete pääsmeid, neid saab osta kohapeal kiiruskatse pealtvaatajate alalt. Alla 12. aastased lapsed saavad rallielamuse tasuta. 

„Publikule avaldatakse rallinädala sees ka pealtvaatajate alade soovitused ning kaardid. Lisaks leiab Paide Rally kodulehel olevast e-poest lisaks rallipassidele ka fännidele mõeldud tooteid. Selleks, et kokku viia inimesed, kes pakuvad majutust/kodumajutust ja need, kes otsivad kohta, kus Humus Paide Rally ajal pisut puhata ja peatuda, oleme loonud eraldi FB grupi „Paide Rally kodumajutus“, kus laseme inimestel omavahel otse suhelda,“ tutvustas Kristal ka pealtvaatajatele mõeldud võimalusi.

Kahe võistluspäeva jooksul ootab Paide rallil võistlejaid ees 10 kiiruskatset. Hooaja viienda etapi kogudistantsiks on 525,42 kilomeetrit, millest katsed moodustavad 129,52.

Humus Paide Rally 2023 saavad võistlejad registreeruda SIIN ja meediaesindajad SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles