Vallakodanike arvates peaks koduvallas nii mõndagi teistmoodi olema

Järva Teataja
Copy
Türi vallavalitsus asub endises koolimajas.
Türi vallavalitsus asub endises koolimajas. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi valla arengukava eelnõule ettepanekute esitamise aeg sai eelmise nädalaga läbi, nüüd toimub 65 esitatud ettepanekule hinnangute andmine ja lõpliku sõna ütlevad vallavolinikud 31. augusti istungil.

Arendusjuht Üllar Vahtramäe sõnutsi esitasid 12 eraisikut ja asutust arengukava eelnõusse kokku 65 ettepanekut, neist mitmed on ka korduvad.

„Nii suurt aktiivsust ja kaasamõtlemise tahet valla arengule kui oli sellel korral nii rahvakoosolekutel kui ka esitatud ettepanekute hulgas, pole ma oma tööaastate jooksul kunagi varem näinud," märkis ta. Vahtramäe töötab Türi vallas 2009. aastast.

Kõikidest ettepanekutest koostab Vahtramäe koondi vallavalitsusele, kes täna toimuval istungil annab esitatud ettepanekutele oma hinnangu.

„Järgmisena saab ettepanekute koondtabeli arengukava menetlemise juhtivkomisjon, kelleks on eelarve- ja arenduskomisjon ja sealt saavad ettepanekud teise hinnangu," selgitas ta edasist käiku valla arengukavaga. Arengukava ettepanekuid on teretulnud arutlema ka teised vallavolikogu komisjonid, kuid neil pole kohustust anda ettepanekutele hinnanguid.

Lõpliku hinnangu valla arengukavale annavad vallavolikogu liikmed 31. augusti vallavolikogu istungil, kus hääletamisele tulevad kõik ettepanekud ükshaaval.

Pärast vallavolikogu saab koondtabel kõikide ettepanekute ja nende tegijatega olema kättesaadav ka arengukava juures valla kodulehel.

„Kõigile ettepanekute tegijatele saadan septembris lõpliku tulemustega koondkirja postkasti," lubas Vahtramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles