Jalgrattamuuseum pani Paidesse püsti välknäituse

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti jalgrattamuuseum

Eesti Jalgrattamuuseum seadis Paide tähtsündmuse - Arvamusfestivali - puhul Wittensteini Tegevusmuuseumi ette üles Eesti Jalgrattamuuseumi ajutise välinäituse, mis koosneb neljast Eesti teedel sõitnud jalgrattast aastatest 1909-39.

Wittensteini Tegevusmuuseumi ja jalgrattamuuseumi välinäituse leiate Tallinna tänavalt, mis Arvamusfestivali ajaks on muudetud toidutänavaks.

„Samas kui olete Arvamusfestivalile tulemas, põigake läbi ka Eesti Jalgrattamuuseumist. Oleme jalgrattamuuseumi loonud keskaegsest maanteekõtrtsist ümber ehitatud Väätsa ajaloolisse vallamajja (Pikk 9 Väätsa), mis jääb Paide kesklinnast - Arvamusfestivali toimumiskohast - vaid seitsme kilomeetri kaugusele,” kutsus Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja Valdo Praust. „Hoiame täna ja homme (ja kuni augusti lõpuni kolmapäevast pühapäevani) Eesti Jalgrattamuuseumi külastajatele avatuna kella 11-18. Oleme muuseumi seitsmesse ruumi välja pandud enam kui 170 ajaloolist jalgratast, mis on vuranud Eesti teedel-tänavatel alates aegade algusest (19. sajandinist) kuni 1991. aastani.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles