Uus spaa laseb tunda end mõisahärrana

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Foto: Purdi mõis

Kui Purdi mõis avaldas sel nädalal ühismeedias fotod oma äsja valminud spaast, hakkas nii mõnigi oma nädalavahetuse plaane ümber tegema, et uut kohta avastama minna. Spaa on eestlastele nagu võlu­sõna ja uudised uutest spaadest lendavad kiiresti ja kõrgelt. Nii pidi ka mõisa pererahvas huviliste indu veidi jahutama, sest saunamaailm pole siiski iga päev avatud ja päevapiletiga mõnulema ei pääse.

Purdi mõis on sajandite jooksul näinud nii hiilgust kui ka täielikku mahajäetust. Pärast kooli sulgemist müüdi mõis erakätesse. Alguses läks nii nagu paljudel puhkudel: vastne mõisaomanik teeb suuri tulevikuplaane, kuid peagi huvi raugeb ja investeeringud osutuvad üle jõu käivateks. Aga need käed, mis praegu Purdi mõisa eest hoolitsevad, on kuldaväärt.

Praeguse peremehe sai Purdi mõis 2016. aastal, mil algasid suured ümberehitustööd. Külarahvas, kes esialgu oli uue omaniku suhtes ettevaatlik, vaatas tunnustavalt pealt, kuidas neile armas hoone järk-järgult uut ilmet võtab. Tööd lõppesid 2020. aastal ja Purdi suvisel külapäeval said uuenduskuuri läbi teinud mõisat toona uudistada kõik, kes soovisid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles