Türi Väino vana kooli huumor aitab muredest üle

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Türi Väino taustajõudu Taavi Eplikku ühendab kodulinnaga lisaks veedetud lapsepõlvele ka Viljandi rong, ema, õde ja kass.
Türi Väino taustajõudu Taavi Eplikku ühendab kodulinnaga lisaks veedetud lapsepõlvele ka Viljandi rong, ema, õde ja kass. Foto: Maarit Nõmm

Türi Väino ei ole lihast ja luust inimene, ta elab ainult Facebookis. Ometi tunnevad teda ja tema lähikondlasi tuhanded Eesti inimesed. Doris, Aime, emeriitalkohoolik Tolik, velsker Meeme ning vennad Jõlev ja Raibert oma onuga on ainult osa tegelasi, kes on paljudele Türi Väino fännidele tema humoorikatest postitustest tuttavad.

Väino ise sümboliseerib keskealist, nõukaajast ja selle eluviisidest läbi imbunud meest, kellele pole olnud võõrad ei alkohol, garaažis «filosofeerimine» ega sovhoosipeod. Kuigi ta eelistab postitustes tagaplaanile jääda, siis seda suurema mõnuga lõõbib ta oma sõprade ja tuttavate üle, oma osa saavad ka tema naine ja ämm. See-eest kõike kirjutatut saadab heatahtlikkus ja lust.

Väino autor on Türilt pärit Taavi Eplik (49), kes elab ja töötab Tallinnas kinnisvaramaaklerina, kuid satub kodulinna päris tihti, et külastada oma ema, õde ja kassi. Tema välja mõeldud kangelane naerab ühtpidi välja nõukaaja eluolu ning pakub paljudele äratundmisrõõmu, teistpidi on leht naeruteraapiaks ja lohutuseks neile, kelle elus on rõõmu vähe. Epliku loodud ja Järvamaa tõsieluloolistele faktidele tuginev väljamõeldud kogukond kogub ühismeedias üha jälgijaid ning naerutab iga päev sadu ja sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles