Kesk-Eesti tehase töötajad teenivad sama palju kui arstid

Loore Luste
, Järva Teataja suvereporter
Copy
Mart Hirtentreu (paremal) viib poeg Marek Hirtentreu ettevõtte tegevusega kurssi, sest oktoobris alustab poeg Koneskos täiskohaga tööd.
Mart Hirtentreu (paremal) viib poeg Marek Hirtentreu ettevõtte tegevusega kurssi, sest oktoobris alustab poeg Koneskos täiskohaga tööd. Foto: Dmitri Kotjuh

Majandusuudistes valitsevad lood ebastabiilsetest oludest, kriisidest ja kahjumis ettevõtetest, aga Eesti suurim elektrimootorite tootja Konesko on suutnud raskustest edukalt läbi tulla. Ajal, mil paljusid on tabanud koondamine, pakub ettevõte Kesk-Eestis töökohti uutele inimestele.

Konesko on üle kolmekümneaastase ajalooga ettevõte, kus alguses töötas vaid kaheksa inimest. 1998. aastal jäi Tallinnas esialgses asukohas ruumi väheks ja ettevõte kolis varem Koeru autoremonditehasele kuulunud ruumidesse.

Uue sajandi alguses laienes Konesko tööstusega Põltsamaale ja alates 2015. aastast käib töö ka Türi-Allikul. Konesko peategevusala on elektrimootorite tootmine, kuid tehastes valmivad ka elektri- ja kraanakomponendid. Aastatega on töötajate arv jõudnud 450 inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles