Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Majandusuudistes valitsevad lood ebastabiilsetest oludest, kriisidest ja kahjumis ettevõtetest, aga Eesti suurim elektrimootorite tootja Konesko on suutnud raskustest edukalt läbi tulla. Ajal, mil paljusid on tabanud koondamine, pakub ettevõte Kesk-Eestis töökohti uutele inimestele. «Siin ümberringi on raskusi töökohtadega,» ütleb Konesko juhatuse esimees Mart Hirtentreu Järvamaa tööturu olukorra kohta. «Tublid inimesed otsivad tööd, neid on tabanud näiteks koondamine. Koneskos on neile pakkuda võimalusi, näiteks otsime mootorimähkijaid ja kaablivalmistajaid.» Tegu on tulemus- ehk tükitööga, seega sõltub tasu inimese usinusest. «Esialgu maksame alustava töötaja palka, on prooviaeg, kuid tubli ja innuka töötaja palk võib isegi peaaegu 3000 euroni küündida,» ütleb Mart Hirtentreu­.

* Kui Purdi mõis avaldas sel nädalal ühismeedias fotod oma äsja valminud spaast, hakkas nii mõnigi oma nädalavahetuse plaane ümber tegema, et uut kohta avastama minna. Spaa on eestlastele nagu võlu­sõna ja uudised uutest spaadest lendavad kiiresti ja kõrgelt. Nii pidi ka mõisa pererahvas huviliste indu veidi jahutama, sest saunamaailm pole siiski iga päev avatud ja päevapiletiga mõnulema ei pääse.

* Türi Väino ei ole lihast ja luust inimene, ta elab ainult Facebookis. Ometi tunnevad teda ja tema lähikondlasi tuhanded Eesti inimesed. Doris, Aime, emeriitalkohoolik Tolik, velsker Meeme ning vennad Jõlev ja Raibert oma onuga on ainult osa tegelasi, kes on paljudele Türi Väino fännidele tema humoorikatest postitustest tuttavad. Väino ise sümboliseerib keskealist, nõukaajast ja selle eluviisidest läbi imbunud meest, kellele pole olnud võõrad ei alkohol, garaažis «filosofeerimine» ega sovhoosipeod. Kuigi ta eelistab postitustes tagaplaanile jääda, siis seda suurema mõnuga lõõbib ta oma sõprade ja tuttavate üle, oma osa saavad ka tema naine ja ämm. See-eest kõike kirjutatut saadab heatahtlikkus ja lust.

* Reede keskpäeval sai Paide Vallimäel ja selle ümbruses avalöögi 11. arvamusfestival,kus ühel hetkel algas korraga rohkem kui veerandsada arutelu. Kui Vallimäe ühes servas arutleti teemal «Miks meil lapsi ei sünni?», siis teises ragistati ajusid teemal «Koalitsioonilepe kui Eesti valitsemise pühakiri» ja kolmanda telgi all kõneldi teemal «Ebaeetliline koerte ja kasside kaubandus Eestis». Seinast seina arutelusid on 160 ja punkti panevad neile parlamendierakondade esimehed laupäeva õhtul kell 20 algaval debatil.

* Ammused tuttavad ja head sõbrad Jaan Pehk ja Märt Avandi pole tükk aega koos kontserte andnud. Viimati nägi laiem avalikkus neid koos esinemas tänavu 24. veebruaril, kui nad Estonia teatri laval vabariigi sünnipäevale pühendatud kontsertaktusel duetina üles astusid. Kevad ja suvi on mõlemal kulgenud töiselt. Üks on hõivatud teatritükkidega, teine on üles astunud muusikafestivalidel ja väiksematel üritustel. Lõikuskuu toob aga mõlemad mehed taas koos lavale. Nad tulevad publiku ette uhiuue kavaga, mis keskendub muinasjuttudele. Kontserdituur «Laule ja muinasjutte» saab 14. augustil alguse Avandi sünnilinnas Raplas ning 15. augustil kell 19 kuuleb muinaslugusid ja muusikat Jaan Pehki kodulinnas Türil. Oma lugemishuvist ja muinasjuttudest rääkisid mõlemad veidi ka Järva Teatajale.

* Järgmisel laupäeval on Järva valla põhjaosas kodukohvikute päev. Piirkonna alevikes ja külades, kokku kuues, saab sel päeval külastada kümmekonda ühepäevakohvikut. Lisaks toidupoolisele pakunad need muudki põnevat, näiteks mõisaringkäiku, tutvuse sobitamist loomadega ja noortebändi kontserti.

Märksõnad

Tagasi üles