Kaitseminister Hanno Pevkur: õppus Ussisõnad suurendab oluliselt valmisolekut Eesti kaitsmiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Hanno Pevkur. FOTO: Teele Toova
Hanno Pevkur. FOTO: Teele Toova Foto: Teele Toova

Kaitseminister Hanno Pevkur külastas nädalavahetusel lähinädalatel algava üle-Eestilise maakaitseõppuse Ussisõnad Lõuna maakaitseringkonna õppekogunemise staapi, et tutvuda 10 000 reservväelasega suurõppuse ettevalmistusega.

„Peagi algav üle-Eestiline suurõppus Ussisõnad on Eesti ajaloo seni suurim õppus reservväelastele. Kevadel kehtestas Vabariigi Valitsus sõjaaja koosseisu suurenemise, mis tuli suuresti maakaitse kasvust. Nüüd on vaja tagada, et maakaitse oleks valmis tegutsema ükskõik millise ohu vastu Eesti vabaduse säilimiseks. Praegu toimuv õppekogunemine juhtivkoosseisule loob parimad võimalused sügisese õppekogunemise õnnestumiseks,“ sõnas kaitseminister Hanno Pevkur.

Praegune Lõuna maakaitseringkonna ülene õppekogunemine on suunatud õppuse Ussisõnad käigus väljakutsutavatele maakaitserühmade juhtivkoosseisule.

28. augustist 8. oktoobrini korraldavad kaitsevägi ja Kaitseliit õppuse Ussisõnad, mille käigus antakse täiendväljaõpe ligi 10 000 maakaitsestruktuuri määratud reservväelasele. Õppus Ussisõnad on suurim reservväelaste väljaõpetamisele keskenduv õppekogunemine ja osalema oodatakse ligi 10 000 reservväelast, kes määrati 2022. aasta jooksul maakaitseüksuste koosseisu.

Aktiivsemat tegevust on regiooniti oodata järgnevalt:

1. Põhja maakaitseringkonna vastutusala: 28. august-10. september

2. Kirde maakaitseringkonna vastutusala: 13.-22. september

3. Lääne maakaitseringkonna vastutusala: 20.-29. september

4. Lõuna maakaitseringkonna vastutusala: 15.-24. september ja 29. september-8. oktoober

Reservväelaseid õpetavad välja kogenud instruktorid nii Kaitseliidu maakaitseringkondadest kui ka diviisi 1. jalaväebrigaadist, kaitseväe akadeemiast ja erioperatsioonide väejuhatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles