Türil asutati valla raamatukogusõprade selts

Järva Teataja
Copy
Türi valla raamatukogusõprade seltsi asutamiskoosolek.
Türi valla raamatukogusõprade seltsi asutamiskoosolek. Foto: Türi raamatukogu

Eelmisel nädalal asutati mittetulundusühing Türi valla raamatukogusõprade selts ning valiti selle juhatuse liikmeteks Türi raamatukogu direktor Astrid Karpender,  vallavolikogu liige Kadri Paas ning raamatukoguhoidja Tiina Linamägi.

Kõigile huvilistele mõeldud koosolekul allkirjastati ka mittetulundusühingu asutamisleping. "Oleme väga rõõmsad, et meil on nii palju sõpru, kellele raamatukogude käekäik korda läheb," märgib Türi raamatukogu.

Vastloodud seltsi eesmärgiks on kaasa aidata Türi valla raamatukogude tegevuse mitmekesistamisele, kultuuri- ja haridusalaste teadmiste levitamisele, kultuuritraditsioonide säilitamisele ning piirkonna elanike vaba-aja kultuursele sisustamisele.

Türi raamatukogul tekkis koos vallakodanikega raamatukogusõprade seltsi moodustamise mõte, sest paljudele elanikele  läheb korda valla raamatukogudes toimuv. "Nad on mõistnud, et raamatukogud on enamat, kui lihtsalt raamatuid laenutavad asutused. Raamatukogusid nähakse kui kogukonnakeskusi, kus korraldatakse kultuuriüritusi, koolitusi, pakutakse elukestvat õpet," märgib Türi raamatukogu. Raamatukogu on muuhulgas vanade tuttavate ja sõprade kokkusaamise koht, kus saab oma rõõmu jagada ja muredele lahendusi leida nii noor kui vana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles