Sõltuvushäiretega meeste töömaja aitab tugeva tahtega inimesed järje peale

Copy
MTÜ Töömaja eestvedajad Villy ja Maarja Võrk.
MTÜ Töömaja eestvedajad Villy ja Maarja Võrk. Foto: Erakogu

Raplamaal Järvakandi lähistel asub Ahekõnnu töömaja, mis pakub töökeskset rehablitatsiooni meestele, kes võitlevad sõltuvusprobleemidega, olles hädas alkoholi või narkootikumidega. Teenus on mõeldud abivajajatele üle Eesti ja praegu elab töömajas ka üks Järvamaa mees.

MTÜ Töömaja on suhelnud muuhulgas Järvamaa omavalitsustega ning jaganud teenuse kohta teavet. Koostöölepinguteni Järvamaa omavalitsustega MTÜ veel jõudnud ei ole. Küll märkis Türi valla sotsiaalosakonna juhataja Tatjana Vaan, et omavalitsus on valmis juhtumipõhiselt kaaluma MTÜ Töömaja formaadis rehabilitatsiooniteenuse rahastamist. Järvamaal sõltuvusprobleemidega maadlevad inimesed saavad ka ise või nende lähedased võtta ühendust otse mittetulundusühinguga. Lähemat infot ja kontaktid leiab kodulehelt toomaja.ee.

Töömaja loojad on Villy ja Maarja Võrk. Teenuse- ja projektijuht Maarja Võrk sõnas, et enamasti vajab sõltuvusprobleemidega inimene veenmist. Kui inimene tunnetab, et tal on vaja abi, ja ta võimalusi aktiivselt otsib, siis on ta juba kaugele jõudnud.

Tagasi üles