Taasiseseisvumist tähistatakse üle Järvamaa

Copy
Riigilipp heisati Pika Hermanni torni päikesetõusul kell 7.32, paar tundi varem oli Venemaa alustanud täieulatuslikku rünnakut Ukraina vastu ja Eesti alustanud NATO artikli 4 alusel konsultatsioone liitlastega.
Riigilipp heisati Pika Hermanni torni päikesetõusul kell 7.32, paar tundi varem oli Venemaa alustanud täieulatuslikku rünnakut Ukraina vastu ja Eesti alustanud NATO artikli 4 alusel konsultatsioone liitlastega. Foto: Mihkel Maripuu

Taasiseseisvumise päeva, 20. augustit tähistatakse nii Paide linnas kui ka Türi ja Järva valdades.

Nii on pühapäeval kl 16-17 Paides Arvo Pärdi muusikaaias Eesti iseseisvumise taastamise päeva kontsert. Esinevad klassikatähed Mikk Langeproon ja Henri Zibo ning toimub ka Järvamaa kaunimate kodude tunnustamine.

Türi vallas on 19. augustil kl 20 kontsert Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamiseks. Türi tehisjärve ääres astuvad järvekontserdil “Järveunelm” üles Katrin “kate” Mandel, Krstiina Killo ja Andres Arendi. Esitusele tulevad Kate originaallooming ja ka mõned Eesti Eurovisiooni eelvoorust tuntud lood, sealhulgas näiteks “Perpetuum mobile”.

Pühapäeval on Türi vallas Käru paisjärve kaldal XVIII Käru järve päev, kuhu mahuvad nii sportlikud võistlused (kl 11), omakaitsepäev (kl 12), jooksusarja etapp (kl 14) ning ei puudu ka toitlustus ja tegevused lastele.

Kl 19-23 on paisjärve kaldal päikeseloojangu kontsert, kus esinevad rahvamuusikaansambel Ahoi, Triin Niitoja bänd ning näha saab ka Sandra Hiie LED-viiuli showd. Kontserdi lõpetab ilutulestik.

Järva vallas on laupäeva õhtul maalilise Käravete järve kaldal võimas, suve suurim akustiline kontsert Järvamaal,.

Akustiliste kontsertkavadega astuvad lavale armastatud ansamblid Kõrsikud (kl 18.30) ning Terminaator (kl 20), kus erikülalisena astub lavale ka Annabel Kreem.

Avatud toitlustus- ja lasteala. Kontserdi lõpetab traditsiooniline ilutulestik (kl 21.30).

Pühapäeval kl 14 avatakse Amblas aga park. Peolaud kaetakse ühiselt. (JT)

 

Tagasi üles