Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Käru keskväljakust võiks teha telesaate «Imeline muutumine», kus osalised läbivad lühikese ajaga totaalse muutumiskuuri. Nii juhtus ka Käru aleviku südamega, kus rohtu ja võssa kasvanud alast kujunes vähem kui kuu ajaga kaunis kogunemis- ja ajaveetmiskoht. Veidi ajale jalgu jäänud pargi korrastuse eesmärk oli teha Käru keskosa, kaupluse ja bussipeatuse ümbrus nii kohalikele kui ka külalistele pilkupüüdvaks ja nüüdisaegseks. Kogukonna eestvedaja Heili Burmeister ütles, et seda ta ei tea, miks parki pätipargiks kutsuti, sest pätte ta seal küll ei näinud, aga selles pole vähimatki kahtlust, et sellest sai nüüd tõepoolest kaunilt viimistletud prillikivi.

* Kui Paides avab ühel päeval uksed kümme isetekkelist kodukohvikut, pole muret, et keegi neid ei külastaks. Inimeste huvi kohvikukultuuri ja koduste roogade vastu on sedavõrd suur, et heade maitsete nimel seistakse kasvõi järjekorras. Üks esimesi alustajaid oli laupäevasel Paide puhvetite päeval Vanaemade kohvik keskraamatukogu ees. Tragid päevakeskuse naised olid küpsetanud ja võileibu vorpinud varajastest hommikutundidest saati ning ootasid linlasi hilisele hommikuampsule. Et hea toidu kõrvale meelelahutust pakkuda, võtsid päevakeskuse naised üles lauluviisi ning esitasid kelmikaid tantsunumbreid. Paide kunstikool kaunistas välikohviku laste ja noorte loominguga, et sööjate silmad saaksid osa ka kunstist.

* Paide rallisõitjad Romet Jürgenson ja Siim Oja täitsid programmi «Minu unistuste päev» ajal 15aastase Rasmuse südamesoovi kihutada päris ralliautoga ja tunda kiirust, millega professionaalid katseid läbivad­. Eelmisel nädalal olnud Humuse Paide Rally tutvustuspäeval, kui noore ja talendika rallisõitja Romet Jürgensoni kõrval said istuda tuntud avaliku elu tegelased ja ajakirjanikud, võttis tema kõrval koha sisse ka 15aastane Rasmus, kes jõudis sinna programmi «Minu unistuste päev» vahendusel. Jürgenson ütles, et kui talle selline ettepanek tehti ja programmi tutvustati, ei mõelnud ta hetkegi, vaid oli kohe nõus. Jürgensonil ja Ojal oli tohutu rõõm täita Rasmuse suur unistus kihutada päris ralliautoga kruusateedel ja tunda sellest saadavat adrenaliinilaengut. 15aastase Rasmuse senisele eluteele on saatus lohistanud selliseid tõkkeid, millega ei peaks mitte keegi meist kunagi kokku puutuma. Rasmus on olnud tugev ja vapper ning näitab iga päev, mis puust on noor Eesti mees.

* Pühapäeva keskpäevast alates kogunes Paide muusika- ja teatrimaja parklasse igat masti kolmerattalisi mootorrattaid, et sõita ühiselt Taiksesse retrotsiklite kokkutulekule EW105. Ürituse üks eestvedajaid, Tõnu Ehasalu, ütles, et tänavune külgkorviga mootorrataste kokkutulek on juba kuues. «Kõik sai alguse Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli ajal, kui kõik tegid midagi ja ikka saja kaupa. Mõtlesime siis ka vabariigi auks 100 külgkorviga mootorratast kokku ajada. Sealt edasi on asi igal aastal taasiseseisvumispäeval toimunud,» meenutas ta. «EW on ürituse tähiseks esimese vabariigi auks.» EW105 püüdis kohale meelitada nüüd juba 105 tsiklit. «Arv on küll omamoodi eesmärk, kuid ega me mootorrattureid nii täpselt loendagi. Kehtib põhimõte, et mida rohkem, seda uhkem,« selgitas Ehasalu.

* Paide linnameeskonna jalgpalli Premium liigas laupäeval peetud kodumäng Tartu JK Tammekaga kujunes enneolematult väravarohkeks. Näha sai suisa üheksat väravat, neist kuut esimesel poolajal, mille järel oli seis 3:3. Mängu saatuse otsustas teisel poolajal Herol Riiberg, kes tõi kübaratrikiga kodumeeskonnale kindla võidu 6:3.

Märksõnad

Tagasi üles