Mahetalu pani Eesti plokkvibu koondise vihmariiete soetamisele õla alla

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Türi vibukool sai mahetalult Kopra Sahver tuhat eurot, et ala arendada ja osta heitlikes välisoludes võistlemiseks selga vettpidavad vihmariided.
Türi vibukool sai mahetalult Kopra Sahver tuhat eurot, et ala arendada ja osta heitlikes välisoludes võistlemiseks selga vettpidavad vihmariided. Foto: Eesti Vibuliit

Aprillis algatas Eesti Vibuliit koos vibuklubi Mägilased ja Türi vibukooliga kampaania, tutvustamaks laiemalt plokkvibulaskmist ja Eesti plokkvibukoondist. Ettevõtmise üks eesmärke oli leida toetajaid, kes aitaks koondisele osta vihmariided. Mahetalu Kopra Sahver andis nüüd teada, et on koondislasi toetamas.

Koondise vihmariiete eest tasumiseks läheb vaja 1200 eurot, kuid lisaks sellele vajaks sportlased ka raha oma võistluskulude fondi. Eesti plokkvibu koondise koosseisu kuuluvad sportlased Lisell Jäätma, Robin Jäätma, Maris Tetsmann ja Meeri–Marita Paas ning treener Maarika Jäätma. Koondis võistleb neljas kategoorias – meeste ja naiste individuaalarvestus, naiskonnana ja segatiim kuulub suisa maailma plokkvibulaskmise paremikku.

Kuna plokkvibulaskmine ei ole veel olümpiaala, kuigi on suur lootuse selleks saada, ning suurem osa võistluste ning ettevalmistusega seotud kuludest tuleb katta sportlastel endil, on tulnud maailmareitingu tippu kuuluvatel sportlastel loobuda nii mõnelgi olulisel võistlusel osalemisest just rahapuuduse tõttu.

Kampaania käigus viis vibuliit läbi plokkivibulaskmise infopäeva Türi vibustaadionil, Lisell ja Robin Jäätma said TV 3-lt kutse osaleda saates Stuudio, plokkvibu laskmise kui spordiala arengu kitsaskohtadest kirjutas loo venekeelne Postimees ja samuti laekus märkimisväärne summa Eesti Vibuliidu kontole.

Kõige suurem osa kogutud toetusest tuli sportlastele aga Valgamaa mahetalult Kopra Sahver OÜ, kes kinkis Krakowis toimunud Euroopa mängudelt kuldmedaliga tagasi saabunud sportlastele Lisell Jäätma, Robin Jäätma ja nende treener Maarika Jäätmale lennujaamas toimunud vastuvõtul sümboolse 1000 euro tšeki. Lisaks tšekile anti üle ka grillitud kopra liha Valgamaa jahimeeste ja Lande Grillkoja poolt.

Eesti Vibuliidu juhatuse liige Rita-Anette Kohava ütles et tal on ääretult hea meel, et Eesti plokkvibukoondise tulevik läheb inimestele korda. "Täname kõiki toetajaid! See julgustab võtma ette uusi projekte ja järgmise hooaja võistluseelarvesse lisarahade leidmiseks oleme plaaninud sarnaselt kunagisele Eesti plokkvibu naiskonna kalendrile koondise kalendri valmistamise. Seega oleme avatud kõigile koostööpakkumistele seoses kalendri valmistamise, müügi ja sponsorreklaamiga,“ lausus ta.

Kokku laekus Eesti Vibuliidu kontole 1650 eurot, millest 1200 eurot läheb vihmariiete kulude katmiseks ja 450 eurot makstakse sportlaste võistluskulude katteks otse Türi Vibukooli kontole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles