Amet kutsub teavitama agressiivsest laenupakkumisest

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Elu võib minna nii, et ühel päeval mõistad: unistus ilusast ja kindlustatud elust oli vaid miraaž ning laenuraha kõige petlikum võimalus selleni jõudmiseks.
Elu võib minna nii, et ühel päeval mõistad: unistus ilusast ja kindlustatud elust oli vaid miraaž ning laenuraha kõige petlikum võimalus selleni jõudmiseks. Foto: Aivar Aotäht (fotomontaaž)

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) kutsub üles kõiki tarbijaid andma ametile teada laenuandjate poolt edastatud SMS-idest ja e-kirjadest, milles agressiivselt õhutatakse tarbijaid võtma laenu või suurendama laenulimiiti.

Samuti ootab TTJA vihjeid laenuandjate sellise tegevusese kohta, milles survestatakse tarbijat poolelijäänud laenutaotlust lõpetama, eelkõige järjepidevate SMS-ide, e-kirjade või telefonikõnede kaudu.

Amet selgitab, et agressiivseks kauplemisvõtteks loetakse kaupleja tegevust, kus muuhulgas liigse mõjutamise kaudu oluliselt või tõenäoliselt kahjustatakse keskmise tarbija valikuvabadust ning selle mõjul tarbija teeb või tõenäoliselt teeb tehinguotsuse, mida ta muul juhul ei teeks. Agressiivse kauplemisvõtte kasutamine on tarbijakaitseseaduse põhjal alati ja kõigil tingimustel keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles