Paides tulevad tasuta tennisetreeningud

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kose tennisekooli treener Sven Tamming kiidab Paide lapsi ja noori, kes sügisest saati innukalt tennist mängima õpivad.
Kose tennisekooli treener Sven Tamming kiidab Paide lapsi ja noori, kes sügisest saati innukalt tennist mängima õpivad. Foto: Dmitri Kotjuh

Septembris algab taas üle-eestiline tennisemängu propageeriv aktsioon, mille jooksul saavad lapsed tasuta treeningutes osaleda. Kaheteistkümne Eesti linna seas jõuavad treeningud ka Paidesse. 

Tasuta tennisetreeningud on mõeldud 6–10aastastele lastele ning need toimuvad ajavahemikul 11. september kuni 15. oktoober kokku viis korda.

Tegemist on rahvusvahelise tenniseliidu kampaaniaga „Play & Stay“, mille eesmärk on jätta rohkem tennisega alustanud mängijaid ala juurde ning arendada spordiala üle maailma, nii et juba esimene treeningutund oleks lapsele ja algajale mängijale positiivne, nauditav ja lõbus kogemus.

Spordiliit on seisukohal, et tennisega alustava mängija jaoks on ülitähtis treeningu nauditavus. Kuigi endiselt on oluline ka tehnika oskamine, soovitab tenniseliit kõigepealt keskenduda tennise mängimisele ja alles hiljem hakata omandama tehnilisi ja taktikalisi juhtnööre.

Juba esimeses treeningus korraldatakse liikuvaid ja lõbusaid harjutusi, et laps saaks tunda mängu kõige võluvamat külge – servimist, mängimist ja skoorimist.

Rahvusvahelise tenniseliidu uuringud näitavad, et samal tasemel olevad harrastusmängijad jooksevad tund aega tennist mängides keskmiselt 2,5 kilomeetrit ja nende südame löögisagedus on 140–170 lööki minutis.

Tennist saavad mängida kõik hoolimata vanusest, soost või puudest.

Tasuta tennisetreeningud Paides toimuvad Hillar Hanssoo põhikooli võimlas, neid viib läbi Kose tennisekool.

Lisainfo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles