Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Augusti keskpaiku leidis Järva vallas Laimetsas, mis jääb Tallinna–Tartu maanteest umbes viie kilomeetri kaugusele, aset hirmutav juhtum. Keset päeva tuli Pärna talu õuele kuus elujõus hunti, kes ei teinud inimestest suurt väljagi. Kahte lehte põgenema sundis neid alles pereema Triin Tõnissoni vali karjumine.

* Järva-Madise kirikus tegi Eesti kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna bakalaureuseõppe teine kursus suvepraktikat. Tudengid uurisid ja dokumenteerisid kiriku interjööris säilinud ajalooliselt väärtuslikke viimistlus­kihte. Nende juhendaja professor Hilkka Hiiop sõnas, et uuringute käigus tulid lubjakihi alt välja uhked barokiaegsed maalingud.

* Teisipäeval Paide muusika- ja teatrimajas olnud Järvamaa haridustöötajate uue õppeaasta avaaktusel selgusid maakonna aasta õpetajad, tugi­spetsialistid ja haridusjuhid. Laureaate jagus nii Paidesse, Türile kui ka Aravetele ja Albusse. Hariduse sõbra tiitel läks Türi valda. Tänavu oli tunnustuskonkursile esitatud 75 kandidaati.

* Teisipäeval avas uutes ruumides uksed kauplus Ilulind, mis on e-poe ja kaupluslaona küll tegutsenud juba paar aastat, kuid avarat ilusate väljapanekutega poodi pole neil seni olnud. Nüüd on! Ja seda Paide südalinnas keskväljaku ääres.

* Ilmaennustus lubas kuuma suvepäeva, kuid 15. augusti hommikul on Türi ümbrus mattunud paksu udupilve sisse. Taikse lähedal paistab uduloori tagant sagimist ja lähemale jõudes hakkab silma Paide Rally kirjadega buss. Algamas on üritus, kus ralli toetajad hakkavad võistlusautodes kaardilugeja istmel tõelist kiirust kogema. Platsi parklasse vuravad üha uued masinad, kuid ralliautod on oma kohad juba leidnud ja käivad viimased ettevalmistused. Iga auto juures tegutseb mitu inimest: kontrollitakse rehve, vesteldakse kütusest ja eemal räägitakse mingist kurvist.

* Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeval avati keset Ambla alevikku jõe ääres park, mis on tehtud korda kogukonna liikmete ühisel jõul. Aastakümneid laiutas seal lihtsalt soine tühermaa, väga ammu aga karjatatav heinamaa.

* Paide korvpallimeeskond Viking Window jätkab korvpallisõprade rõõmuks järgmisel hooajal Saku esiliigas mängimist, kuigi eelmise aasta tulemuste põhjal pidanuks ta langema teise liigasse­.

Märksõnad

Tagasi üles