Kadri Paas arvati Eesti 200-st välja ühehäälselt

BNS
Copy
Kadri Paas.
Kadri Paas. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti 200 esimehe Lauri Hussari hinnangul oli erakonna juhatus sunnitud kaks liiget välja arvama, sest nad ei austanud erakonna põhikirjas sätestatud põhimõtteid. Need kaks liiget olid Kadri Paas ja Karin Kaup-Lapõnin.

„Erakonda kuulumine on vabatahtlik ning kindlasti ei pea ma õigeks kedagi väevõimuga erakonnas kinni hoida olukorras, kus nad on erakonnas endale sobivate muutuste esilekutsumiseks asunud erakonda avalikult kahjustama,“ lausus Lauri Hussar pressiteate vahendusel.

Tema sõnul ei ole Eesti poliitikas kerge leida näidet, kus avalikkuses erakonna põhikirja rikkunuid palutakse nädalate ja kuude kaupa juhatusega kohtuma ning ka pärast selle võimaluse mittekasutamist antakse inimestele veel üks võimalus erakonnakaaslaste ees vabandada ning siiski liikmeks jääda.

„Juhatusel ei jäänud tegelikult enam midagi üle, sest lõputu kannatlikkus ja heasoovlikkus selles kaasuses ei andnud mingit tulemust ja meie enda liikmed nõudsid konkreetseid samme,“ sõnas Hussar.

Eesti 200 juhatus otsustas reede õhtul ühehäälselt arvata erakonna liikmete hulgast välja Kadri Paasi. Liikmete seast arvati välja ka Karin Kaup-Lapõnin, kelle lahkumist toetas seitse juhatuse liiget, ja kelle lahkumise vastu oli kaks juhatuse liiget.

„See otsus ei tulnud kergekäeliselt, aga oleme seisukohal, et valesüüdistusega erakonna sisepoliitika ja vaadete avalikku ründamist ja erakonnaga avalikku vastandumist ning erakonna maine kahjustamist ei ole võimalik vaikides heaks kiita,“ ütles Hussar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles