Muinastulede ööl jätke taevalaternad lennutamata

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Ka Eestis on Päästeamet inimestele korduvalt südamele pannud, et taevalaternate lennutamine on ohtlik ja risustab loodust.
Ka Eestis on Päästeamet inimestele korduvalt südamele pannud, et taevalaternate lennutamine on ohtlik ja risustab loodust. Foto: MANUEL GEISSER via www.imago-images.de/imago images/Geisser

Päästeamet palub laupäeva päikeseloojangul tähistataval muinastulede ööl loobuda taevalaternate lennutamisest.

Päästeamet palub mitte lennuta taevalaternaid – need on ohtlikud nii loodusele, loomadele kui ka varale," kirjutab päästeamet sotsiaalmeedias ja lisab, et ohutus algab igaühest endast.

Ka lõket tohib teha vaid tuulevaikse ilma või nõrga tuulega. Seejuures tuleb arvestada tuulesuunaga, et sädemed ei lendaks hoonele ega taimestikule.

Lõke jäägu vähemalt kümne sammu kaugusele hoonest, põlevmaterjalist ja metsast. Lõkkekoht ja selle ümbrus tuleb enne tule süütamist põlevast materjalist puhastada. Lõkkekoht tuleb piirata pinnasevalli või kividega.

Põletada tohib vaid puhast, immutamata puitu ning pappi ja paberit. Käepärast tuleb hoida tulekustuti või ämber veega ning hetkekski ei tohi lõket jätta järelevalveta.

Ja kehtima peab põhimõte, et viimane kustutab tule. Vajadusel saab uleohutusalast nõu numbrilt 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles