E-Piim Tootmine kasvatas mullu nii käivet kui ka kasumit

BNS
Copy
E-Piima juht Jaanus Murakas on ettevõtet edukalt tüürinud ja veel sel aastal avatakse ka Paides uus tehas.
E-Piima juht Jaanus Murakas on ettevõtet edukalt tüürinud ja veel sel aastal avatakse ka Paides uus tehas. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

AS E-Piim Tootmine teenis mullu 77,7 miljoni euro suuruse müügitulu juures ligi 7 miljonit eurot kasumit, samas aasta varem teeniti müügitulu 54,5 miljonit eurot ning kasumit vaid 1,2 miljonit eurot.

"Me mitte ainult ei kohanenud muutustega, vaid ennustasime neid ette ja tegime vastavalt sellele strateegilis-taktikalised valikud, võtsime teatud riske ja need tasusid ennast ära. Aruandeaastal toimus kiire piimatoodete hindade tõus ja ka sisendite ja tooraine hindade tõus. Oluliseks kujunes ettevõtete võime hinnatõusu lõpptootesse edasi kanda. Kujunenud olukorras oli meile abiks erinevate sihtturgudude olemasolu. Eelmise aasta valguses osutusid õigeks meie otsused fikseerida elektrienergia hind ning meie kunagine otsus rajada hakkepuidu katlamaja – läbi nende tegevuste õnnestus meil energiakulud kontrolli all hoida," teatas ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes.

Ekspordimahuks kujunes 2022. aastal 62 miljonit eurot, 56,2 protsenti enam kui 2021. aastal, mil ekspordimahuks oli 39,7 miljonit eurot. Mullu oli müük väljapoole Euroopat 4,6 miljonit eurot, aasta varem 1,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles